Rusya Açiklamasi 'Ukrayna'nin Askeri Idare Ve Enerji Sistemi Tesislerine Bombardimana Devam Edildi'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, "Rusya, Ukrayna’nin askeri idare ve enerji sistemi tesislerine hava ve deniz bazli yüksek hassasiyetli silahlarla yogun bombardiman düzenlemeye devam etti. Bombardimanin amacina ulasildi" dedi.

Rusya-Ukrayna savasi devam ederken, Rusya Savunma Bakanligindan yeni bir açiklama geldi. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov operasyonlar hakkinda bilgi vererek, "Bugün Rusya Silahli Kuvvetleri, Ukrayna’nin askeri idare ve enerji sistemi tesislerine hava ve deniz bazli yüksek hassasiyetli silahlarla yogun bombardiman düzenlemeye devam etti. Bombardimanin amacina ulasildi. Belirlenen tüm tesisler vuruldu" ifadelerini kullandi.

Ukrayna ordusu tarafindan taarruzlarin devam edildigini ancak bu taarruzlarin Rus ordusu tarafindan püskürtüldügünü belirten Konasenkov, Harkov ve Luhansk bölgelerindeki yerlesim alanlarina ilerlemeye çalisan Ukrayna ordusuna büyük hasar verildigini ve 40 Ukrayna askeri ve araçlarinin imha edildigini söyledi.



Donetsk ve Zaporijya bölgelerindeki Ukrayna taarruzlarina da karsilik verildigini aktaran Konasenkov, bu püskürtmelerde de 30’dan fazla Ukraynali askerin imha edildigini söyledi.

Krasniy Liman yönünde, Luhansk’taki Jerebets Nehri’ni asmaya çalisan Ukrayna askerlerinin de Rus ordusu tarafindan önceki mevzilerine gönderildiginden bahseden Konasenkov, çatismalar sirasinda 20’den fazla Ukrayna askerinin öldügünü belirtti.

Açiklamasinin sonunda ABD tarafindan Ukrayna ordusuna gönderilen HIMARS roketatar sistemlerinin mermi deposunu da vurduklarini belirten Konasenkov, "Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Predtechino yerlesim alaninda Amerikan HIMARS çoklu roketatar sisteminin mühimmat deposu imha edildi. Dnipro bölgesindeki Maryanskoye köyü yakinlarinda Rus Havacilik Kuvvetleri Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir Mi-24 helikopterini düsürdü. Rus ordusu tarafindan geçtigimiz 24 Subat’tan itibaren baslatilan operasyonlarda Ukrayna’ya ait 318 uçak, 160 helikopter, 2 bin 195 insansiz hava araci, 379 uçaksavar füze sistemi, 5 bin 639 tank ve diger zirhli araçlar, 868 çoklu roketatar sistemi, 3 bin 465 havan topu ve 6 bin 483 özel askeri araç imha edildi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA