Ögretim Üyesinin Projesine TÜBITAK 2221 Destegi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögretim üyelerinden Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Oguz Kizilçay’in yürütücüsü oldugu proje, TÜBITAK 2221 Konuk ve Akademik Izinli (Sabbatical) Bilim Insani Destekleme Programi dogrultusunda destek almaya hak kazandi.

Ögretim Üyesinin Projesine TÜBITAK 2221 Destegi
Ögretim üyesi Kizilçay’in Prof. Dr. Dante Augusto Couto Barone ve lisansüstü ögrencisi Mustafa Turna ile birlikte sundugu “Derin Ögrenme ile Beyin Aktivitesinden Kisinin Gördügü Resmin Tespit Edilmesi” isimli projenin, insan beyninin görsel korteksiyle ilgili oldugu bildirildi.

Proje ile ilgili detaylari paylasan Kizilçay, konuk bilim insani ile birlikte, çalisma dogrultusunda insan beyninin görsel korteksinin V1, V2 ve V3 voxellerinin dogal resimlere verdigi tepki ile imajin frekans ve oryantasyon arasindaki baglantinin derin ögrenme yöntemi ile elde edilebilecegini, böylece kisinin görsel korteksindeki elektriksel aktiviteden hangi imaji gördügü konusunda isabetli tahminler yapilabilecegini söyledi.



TÜBITAK tarafindan desteklenen çalisma hakkinda açiklamada bulunan Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Oguz Kizilçay, Brezilya’nin saygin üniversitelerinden biri olan Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS)’de görev yapan Prof. Dr. Dante Augusto Couto Barone’yi konuk bilim insani olarak üniversitede 1 ay boyunca agirlayacaklarini ifade etti.

Davet edilen bilim insaninin yapay zeka alaninda oldukça tecrübeli oldugunu aktaran Dr. Kizilçay, Prof. Dr. Dante Barone’nin bilgisayar mühendisligi ögrencilerine aktaracagi vizyonun degerli oldugunu, bu girisimin bölüm ve üniversite adina oldukça kiymetli oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA