Müdür Yardimcisi Okula Gelen Ögrencileri Santur Ile Karsiliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bagli Armutdüzü köyü okulunda müdür yardimcisi Ümit Bartin, okula gelen ögrencileri santur çalarak karsiliyor.

Müdür Yardimcisi Okula Gelen Ögrencileri Santur Ile Karsiliyor
Armutdüzü köyü okulunun müdür yardimcisi Ümit Bartin, Iran ve Hindistan’a has olan santur enstrümani ile okula renk katiyor. Bartin, ögrencilerin okula sabah daha iyi baslamasina vesile olmak için haftada bir kez santur çalarak ögrencileri karsilayacagini belirtti.

Çocuklarin daha performansli okula baslamalarina vesile olmak için santur çaldigini ifade eden Bartin, ’’Yaz tatili sonlarina dogru köyleri gezdigim esnada Yüksekova’ya 60 kilometre uzaklikta bulunan ve ayni zamanda ilçenin en son köyü olan Armutdüzü köyüne geldim. Burada idareci olarak çocuklarimiz için ne yapabilirim düsüncesiyle farkli etkinlikler düsünmeye basladim. Onlari yillardir çaldigim Iran ve Hindistan müzik dünyasina ait santur sesiyle bulusturmaya karar verdim. Okulun önünde santur çalarak ögrencileri bu sekilde karsilarken çocuklarin yüzlerinde olusan sevinci gördügümde çok büyük bir mutluluk oldu benim için. Köy okulumuzda ögrencilerimizin küçük dünyasina bu sekilde dokunmak hem onlar için hem de benim için bir renklilikti. Çocuklarin okula daha mutlu bir sekilde geldiklerini gördüm. Okula dair motivasyonlarinin bu sekilde iyilestigini görmek herhalde bütün egitimcilerin en büyük istegidir. Ayrica bu köy ilçenin en son, yani sinir köyü oldugu için burasi çok bilinen bir yer degil. Dolayisiyla buradaki ögrenciler birçok seyden yoksun kaliyorlar. Bizler burada bu ögrencilerimiz için içtenlikle bir seyler yaptigimizda güzel seylerin ortaya çiktigini gözlemledik hep. Gelecegimiz olan çocuklarimiz, bizlere ve hepimize emanet. Sartlar ne olursa olsun ögrencilerimizle beraber okulumuza ve bu köye renklilik katmaya devam edecegiz’’ dedi.

Kaynak: İHA