Konyaalti Belediyesinden Siddete Ugrayan Kadin Ve Çocuklara Hukuki Ve Psikolojik Destek

Konyaalti Belediyesi ile Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu arasinda imzalanan protokol ile siddete ugrayan kadin ve çocuklarin daha hizli bir sekilde hem hukuki hem de psikolojik desek almasi saglanacak.

Konyaalti Belediyesinden Siddete Ugrayan Kadin Ve Çocuklara Hukuki Ve Psikolojik Destek
Konyaalti Belediyesi ile Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu arasinda imzalanan protokol ile ilçede siddete ugrayan kadin ve çocuklar gerek hukuki gerekse de psikolojik destek almasi daha hizli olacak. Konyaalti Belediyesi olarak bu konuda üzerlerine düseni yapmaya gayret göstereceklerini belirten Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, “Bugün imzaladigimiz protokol ile Konyaalti sinirlari içerisinde kadina yönelik siddet ile karsilastigimizda, acil yardim hatti araciligi ile hem hukuki hem de psikolojik yardim anlaminda daha erisilebilir bir hizmeti sunmus olacagiz. Federasyon bu hizmeti genis alanlara yaymak için burada. Bizler de bunun bir parçasi olmaktan mutluluk duyduk. Belediyeler olarak bizler de insanlarin buna erisimini hizlandirmak, bilinirligini artirmak istiyoruz. Bu yolla da siddetin toplumda giderek azalmasina yönelik bir protokolü imzalamis olduk. Protokolümüz etkili bir sekilde Konyaalti’nda yürütülecek. Insallah bizim de bu çorbada bir tuzumuz olur. Biz de sonuna kadar siddetin karsisinda sizinle beraber saf tutmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



Baskan Esen’e tesekkür

Türkiye’nin içinde bulundugu durum göz önüne alindiginda imzalanan protokolün çok önemli oldugunu söyleyen Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü ise “Bu sürecin yerelde politika üretmesi için belediyelerden yana, sivil toplum kuruluslari ile mekanizmalari hayata geçirmesi ve siddet magduru, istismara ugrayan kadin ile çocuklarin hukuki ve psikolojik yönlendirme almalari açisindan çok önemli bir hizmet. Semih Esen baskanimiza bu konuda çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA