Isparta'da Ilk Kez Tibbi Ve Aromatik Bitkiler Uygulama Ve Gözlem Bahçesi Kuruldu

Isparta’da bir lise bahçesinde farkli tibbi ve aromatik bitki fideleri kullanilarak; ilk kez tibbi ve aromatik bitkiler uygulama ve gözlem bahçesi kuruldu.

Isparta'da Ilk Kez Tibbi Ve Aromatik Bitkiler Uygulama Ve Gözlem Bahçesi Kuruldu
Tarim ve Orman Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan Tarim Alaninda Isbirligi Protokolü çerçevesinde Egirdir Meyvecilik Arastirma Enstitüsü Müdürlügü (MAREM) ile Isparta Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda isbirligi sözlesmesi imzalandi. Bu çerçevede Isparta Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü ögrencilerine “Uygulamali Organik Tibbi ve Aromatik Bitkiler Egitimi” verildi.



Isparta’da ilk

MAREM personelleri Ziraat Yüksek Mühendisleri Bilal Demir, Hasan Aslancan ve Erdinç Günay tarafindan ögrencilere teorik ve uygulamali olarak tibbi ve aromatik bitkiler anlatildi. Egitim çerçevesinde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde farkli tibbi ve aromatik bitki fideleri kullanilarak; Isparta’da ilk kez tibbi ve aromatik Bitkiler uygulama ve gözlem bahçesi kuruldu. Bu egitimle isbirligi sözlesmesinin amaci olan ortaögretim ögrencilerine tibbi ve aromatik bitkiler ile ilgili farkindalik saglandi.
Kaynak: İHA