Esini Iskence Ederek Öldüren Kocaya Indirimsiz Agirlastirilmis Müebbet Hapis

Kocaeli’de esi Hatice Senem’i iskence ederek öldüren sanik, indirim uygulanmaksizin agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi. Durusma sonrasi açiklamada bulunan Senem’in ailesinin avukati, sanigin esini öldürdükten sonra PKK terör örgütünün kampina katilmak için araci bulmaya çalistigini belirterek, "Eger bu adam kisa sürede yakalanmasaydi muhtemelen bir de daga çikarak Hatice Senem’in yani sira asker de sehit edecekti" dedi.

Esini Iskence Ederek Öldüren Kocaya Indirimsiz Agirlastirilmis Müebbet Hapis
Olay, 23 Eylül 2021 tarihinde Derince ilçesinde meydana geldi. 3 yil önce dünya evine giren Hatice Senem (23), anlasmazlik yasadigi esi Mehmet Senem ile tartisma yasadi. Iddiaya göre, tartismanin büyümesi üzerine Mehmet Senem, 9 aylik bebeginin annesi esi Hatice Senem’i darp ederek ölümüne sebep oldu. Ihbar üzerine adrese giden polis ekipleri, genç kadinin cansiz bedeniyle karsilasti. Kaçmak için HDP binasina giden Mehmet Senem ise kisa sürede yakalanarak gözaltina alindi. Mehmet Senem, çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Otopsi raporunda Hatice Senem’in boynunda morluklar oldugu, bogularak öldürüldügü ve elektrosok cihazi ile elektrik akimina maruz kaldigi tespit edildi.

"Kasti bir sey yapmadim"

Hakkinda "Ese karsi canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan dava açilan sanigin, Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina devam edildi. Durusmaya tutuklu sanik Mehmet Senem, Hatice Senem’in babasi Hüseyin Kurban, abisi Yusuf Kurban ve avukatlar katildi.

Durusmada son sözü sorulan Mehmet Senem, "Kasti bir sey yapmadim" dedi.

Saniga indirim uygulanmaksizin agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verildi.



"Içimize su serpildi"

Durusmanin ardindan adliye önünde açiklamada bulunan baba Hüseyin Kurban, "Biraz da olsa içimize su serpildi. Cani, agirlastirilmis müebbetle yargilandi. Avukatlarimiza ve kadin örgütlerimize çok tesekkür ediyoruz. Iyi ki yüce adalet var, iyi ki yargiçlarimiz var. Hakimlerimiz indirim uygulamadi. Haticelerimiz ölmesin" dedi.

Genç kadinin abisi Yusuf Kurban da, "Yargiya tesekkür ediyorum, böyle bir karar çikarttigi için, bizi üzmedigi için, hepsinden Allah razi olsun" seklinde konustu.



"Daga çikarak Hatice Senem’in yani sira asker de sehit edecekti"

Hatice Senem’in ailesinin avukati Pinar Eren ise, "Mehmet Senem hakkinda ese karsi canavarca hisle eziyet çektirerek nitelikli insan öldürme suçundan, herhangi bir indirim uygulanmaksizin agirlastirilmis müebbet hapis cezasi veridi. Bu dosyada söyle bir özellik var. Sanik ilk önce çocugunun bulundugu ikametlerinde, esini vücudunun yüzde 40’i mosmor olacak sekilde darp ettikten sonra, beyin kanamasi geçirttikten sonra, vücudunun 5 farkli yerinden elektrosok uyguladi, akabinde bogazlayarak ölmesine sebep oldu. Sonrasinda kendisini terör örgütü PKK’nin dag kampina götürmesi için araci bulmaya çalisti ve bu süreçte kizin cenazesini evde birakarak gitti. Eger bu adam kisa sürede yakalanmasaydi muhtemelen bir de daga çikarak Hatice Senem’in yani sira asker de sehit edecekti. Çok sükür hizlica bulundu ve tutuklandi. Emsal olacak bir karar olacak sekilde verildi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA