Dere Yataklarinda Kis Hazirligi

Bursa’yi daha saglikli gelecege tasimak amaciyla altyapi hamlelerini ara vermeden sürdüren Büyüksehir Belediyesi, Demirtas’ta yapimi devam eden Akçaköy Deresi Islah Projesi’yle bölgedeki muhtemel sel baskinlari ile taskinlarin önüne geçmis olacak.

Dere Yataklarinda Kis Hazirligi
BUSKI Genel Müdürlügü marifetiyle altyapi çalismalarina hizla devam eden Büyüksehir Belediyesi, içme suyundan kanalizasyona, su depolarindan aritma tesislerine kadar birçok alanda yatirimlarini sürdürüyor. Kis aylari yaklasirken çalismalarina yogunluk veren BUSKI, Demirtas’in Sakarya Mahallesi’nde sürdürdügü Akçaköy Deresi Islahi Projesi’yle muhtemel sel baskini ile taskinlarin önüne geçmeyi hedefliyor. Çalismalar çerçevesinde, Demirtas-Sakarya Mahallesi Çivit ile Hastane caddeleri arasinda 1450 metre tas duvar yapilacak.

Bursa, Türkiye’ye örnek olacak

Yürütülen faaliyetleri yerinde inceleyen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, BUSKI Genel Müdürü Güngör Gülenç ve yetkililerden bilgi aldi. Büyüksehir Belediyesi’nin lokomotif kuruluslarindan olan BUSKI’nin 17 ilçede 10 bin 880 kilometrekarelik alanda altyapi çalismalarina yogun bir sekilde devam ettigini söyleyen Baskan Aktas, sehrin gelecegini yakindan ilgilendiren yatirimlara hiz kazandirdiklarini ifade etti.

Sanayi sehri olan Bursa’nin daha temiz çevreye kavusmasi adina bu tür yatirimlarin önemli oldugunu dile getiren Baskan Aktas, “Yaptigimiz yatirimlarla Türkiye’deki örnek belediyelerden bir tanesi olduk. Bu konuda en iddiali Büyüksehir Belediyesi oldugumuzu söyleyebiliriz. Geldigimiz asamada, merkezdeki basarimizi ilçelerimizde de tekrarlayabilmenin heyecanini yasiyoruz. Çalismalarimiz tamamlandiginda; Bursa, Türkiye’nin örnek sehri olarak gösterilecektir” dedi.

Dereler mercek altinda

Saglikli bir sehrin ancak saglikli altyapi üzerine insa edilebilecegi gerçeginden hareketle birçok çalismayi hayata geçirdiklerini belirten Baskan Aktas, BUSKI tarafindan su ana kadar 42 kilometrelik dere islah çalismasi yapildigini anlatti. Inegöl Bedresu’da yaklasik 600 metrelik alanda çalisma yapildigini, Akçaköy, Dürdane ve Balikli’da faaliyetlerin basladigini, Gökdere’de ise yakin zamanda mesaiye start vereceklerini kaydeden Baskan Aktas, “Demirtas bölgesi hizla gelisiyor. Bölge halkinin özellikle istedigi Akçaköy Deresi’ndeki islah çalismalari sürüyor. Çalismalar sonrasinda yagmursuyu ve sel sulari dereye desarj edilecek. Proje tamamlandiginda, mahallenin imara açilan yollarinda yagmursuyu ve sel sularinin sitelere zarar vermesi önlenmis olacak. Projeyi, önümüzdeki yil agustos ayindan önce tamamlanmayi düsünüyoruz. Islah çalismalarinin maliyeti 31 milyon 700 bin TL” diye konustu.

Demirtas’ta yogun çalisma

Göreve geldikleri günden bugüne kadar geçen 5 yilda Demirtas bölgesinde yapilan çalismalar hakkinda da bilgi veren Baskan Aktas, “Yaklasik 42,5 kilometre içme suyu, 15 kilometre civarinda kanalizasyon, 14 kilometre civarinda yagmur suyu imalatimiz var. Bu çerçevede 12 ton asfalt çalismasi yapildi. Yine Demirtas’ta park çalismalarimiz var. Demirtas’in çok bekledigi konulardan biri olan, agir tonajli araçlari sehir içine sokmadan Çevre Yolu’na tahliye etme konusunda yol ve kavsak çalismamiz var. Kamulastirmasi Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapildi. Insaatini Karayollarindan bekliyoruz. Yakin zamanda ihalesi yapilip imalatina baslanacak. Ekonomik problemlerin konusuldugu bir dönemde BUSKI, yatirimlarina hiz kesmeden devam ediyor. Özellikle altyapisiyla Bursa’yi gelistirme hayalimiz var. Çalismalarin Bursamiz ve Demirtas için hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA