Birçok Afette Arama Kurtarma Çalismalarina Katilmisti, Kazaya Kurban Gitti

Izmir ve Elazig depremleri basta olmak üzere birçok afette arama kurtarma çalismalarina katilan, tatbikatlardaki performansiyla göz dolduran arama kurtarma köpegi Molly, otomobilin çarpmasi neticesinde yasama veda etti. Molly’nin egitmeni Taner Kurt, "Emeklerime, verdiklerime yanmiyorum. Bizim evladimiz gitti. Düzce’nin arama kurtarma, kadavra köpegi gitti" dedi.

Birçok Afette Arama Kurtarma Çalismalarina Katilmisti, Kazaya Kurban Gitti
Olay, dün aksam saatlerinde Düzce Yahyalar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arama kurtarma köpegi Molly, egitmeni Taner Kurt tarafindan kafesinden çikartildiktan sonra baska bir köpek görerek pesinden kostu. Bu sirada Molly, otomobilin çarpmasi neticesinde kanlar içinde yerde kaldi. Veteriner klinigine götürülen Molly, kurtarilamayarak telef oldu.

Düzce Arama Kurtarma Dernegi’nin (DAKE) bir üyesi olan Molly’nin, AFAD görev emri de bulunuyordu. Basarili çalismalara imza atan Molly, 3-4 Ekim tarihleri arasinda Sakarya’da düzenlenen Enkazda Canli Arama Kurtarma Köpekleri Görev Yeterlilik Sinavi’nda grubunda en yüksek puani alarak, sinavi basariyla geçmisti. Bolu ve Düzce’nin tek arama kurtarma köpegi olan Molly, Izmir ve Elazig depremleri basta olmak üzere, Kastamonu ve Düzce’de meydana gelen sel felaketlerinde de arama kurtarma çalismalarina katilmisti. Anaokullarinda da çocuklara hayvan sevgisi asilamak için gösteriler yapan Molly, çocuklarin da sevgisini kazanmisti. Son olarak Molly, Albay Talat Demirel Anaokulunda miniklerle bir süre egitim yapmisti.

"Düzce ve Bolu bölgesinin tek enkazda canli arayan köpegiydi"

Köpegi mama vermek için kafesinden çikardigi esnada olayin meydana geldigini anlatan Taner Kurt, "Bir tatbikatimiz vardi. Bir ön arastirma için tatbikat alanina gittik. Bugünde tatbikata gidecektik. Düzce Valisi ve AFAD Müdürü gelecekti. Onlara gösteri yapacaktik. Kutudan inince baska bir köpek gördü ve onun yanina gitti. Çagirdim, tam gelirken elim bir trafik kazasi geçirdi. Köpegimi kaybettim, çok üzgünüm. Emeklerime, verdiklerime yanmiyorum. Bizim evladimiz gitti. Düzce’nin arama kurtarma, kadavra köpegi gitti. AFAD’a bagli bir köpekti. Sinavi grubumuzda birinci olarak geçmistik. Ne yazik ki böyle üzücü bir olay yasadik. Anaokullarina gidiyorduk. Minik ögrencilere gösteriler yapiyorduk. Hayvan sevgisini ögretiyorduk, sevdiriyorduk. Sadece bizim köpegimiz degildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin köpegiydi. Biz sadece onun idarecisiydik. Söyleyecek baska bir sey yok çok üzgünüm. Düzce ve Bolu bölgesinin tek enkazda canli arayan arama kurtarma köpegiydi" diye konustu.

Kaynak: İHA