Julia Kasirgasi Meksika'ya Ilerliyor

Orta Amerika ülkelerinde neden oldugu sel ve toprak kaymalariyla 15 kisinin hayatini kaybettigi Julia Kasirgasi Meksika’ya dogru ilerliyor.

Atlas Okyanusu’nda olusan ve kategori 1 kasirga seviyesinde Nikaragua’yi vuran Julia Kasirgasi, yogun yagislar ve sert rüzgarlarla tüm Orta Amerika’da etkili oldu. Kasirga nedeniyle bölgede sel, taskin ve toprak kaymalari meydana gelirken, El Salvador, Honduras ve Panama’da toplam 15 kisi hayatini kaybetti. Kasirganin karaya vurdugu Nikaragua’da can kaybi bildirilmezken, yetkililer sel ve toprak kaymalari yasandigini ifade etti.

Ülke genelinde 13 bin ailenin evlerinden tahliye edildigi ve 800 evin sular altinda kaldigi açiklanirken, en az 1 milyon vatandasin da elektrik kesintisi yasadigi belirtildi.

El Salvador’da dün egitime ara verilirken, yardim çalismalari sirasinda bir evin yikilmasi sonucu göçük altinda kalan 5 asker dahil olmak üzere ülke genelinde 9 kisinin hayatini kaybettigi açiklandi.

Julia Kasirgasi, Honduras ve Panama’da da can kaybina neden oldu. Hondurasli yetkililer sel sularinda 5 kisinin hayatini kaybettigini açiklarken, Panama’da ise 1 kisinin toprak kaymasi sonucu öldügü ifade edildi.

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi tarafindan yapilan açiklamada, Julia Kasirgasi’nin karada bulundugu sürece zayiflayarak tropikal firtina seviyesine düsecegi, batiya dogru ilerlemeye devam edecek olan Julia’nin Guatemala’da ve Meksika’nin güney eyaletlerinde yogun yagis ve sert rüzgarlarla etkili olacagi bildirildi.

Kaynak: İHA