Doç. Dr. Kara Ve Ekibi, Yurt Disindan Gelen Doktorlara Egitim Verdi

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Cemal Kara ve Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Aydin Öztürk, Uzm. Dyt. Buse Firtina ile Dyt. Ezgi Seviç’ten olusan ekibiyle yurt disindan gelen genel cerrahi uzmanlarina obezite cerrahisi ve obezite cerrahisinden sonra beslenme konularinda egitim verdi.

Doç. Dr. Kara Ve Ekibi, Yurt Disindan Gelen Doktorlara Egitim Verdi
Bu yil 5’incisi düzenlenen egitimde; Iran, Tunus, Cezayir ve Lübnan’dan gelen 17 genel cerrahi uzmani doktorlar, Doç. Dr. Cemal Kara, Op. Dr. Aydin Öztürk, Uzm. Dyt. Buse Firtina ve Dyt. Ezgi Seviç ile bir araya geldi.

Obezite ekonomik yükü artiriyor

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Aydin Öztürk, obezitenin dagilimi ve görülme sikliklari hakkinda bilgiler verdi. Obezitenin devletlere ekonomik olarak çok büyük maliyetlere yol açtigini belirten Op. Dr. Öztürk, "Ülkeler obez hastalarin tedavisi için yilda 300 milyon dolar harciyorlar. Obezite cerrahisi ülkelerin saglik politikasi haline gelse bu kadar büyük yükler olusturmaz" dedi.



15 yillik tecrübe

Obezite cerrahisinde 15 yila varan tecrübesinin oldugunu ifade eden Doç. Dr. Cemal Kara, obezite cerrahisinden edindigi tecrübeleri katilimcilarla paylasti.

Obezite cerrahisi için hastanin hem psikolojik hem sosyal açidan hazir olmasi gerektigini söyleyen Doç. Dr. Cemal Kara, "Obezite cerrahisi tek basina cerrahin yapabilecegi bir is degildir. Bu anlamda hemsireniz, diyetisyeniniz, hasta bakicisiniz, hastaniz, cerrah olarak siz bütünüyle uyumlu olarak çalisirsaniz basari oraniniz daha da artacaktir" diye konustu.



Cerrahi sonrasi beslenme

Egitimin ikinci bölümünde Uzm. Dyt. Buse Firtina, obezite cerrahisinden sonra olusabilecek beslenme komplikasyonlari hakkinda katilimcilari bilgilendirdi.

Dyt. Ezgi Seviç ise obezite cerrahisi sonrasi beslenmenin nasil olmasi gerektigini anlatti. Doç. Dr. Cemal Kara, Op. Dr. Aydin Öztürk, Uzm. Dyt. Buse Firtina ve Dyt. Ezgi Seviç’in yaptigi sunumlarin ardindan uygulamali egitime geçildi. Iran, Tunus, Cezayir ve Lübnan’dan gelen 17 cerrahlar ameliyathanede gözlem yaparak, cerrahi prosedürü izledi.
Kaynak: İHA