Ögrencilerin Potalarini Ögrenciler Yapti

Erzincan’da meslek lisesi ögrencilerinin ürettigi basketbol potalari ve tenis masalari, il genelindeki okullarda kullanilacak.

Ögrencilerin Potalarini Ögrenciler Yapti
“Temel Egitimde 10 Bin Okul Projesi” çerçevesinde egitimde firsat esitligini güçlendirmek için okullarin donanim ihtiyaçlari giderilmeye devam ediyor. Üretim asamasinda Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi alani ögretmen ve ögrencilerinin bizzat yer aldigi 12 basketbol potasi, 10 tenis masasinin imalati tamamlanarak merkez ve ilçelerde bulunan 16 farkli okula dagitimi yapilacak.

Il Milli Egitim Müdürümüz Aziz Gün, üretim asamalarini yerinde incelemek için Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yapmis oldugu ziyarette; “Bu çalisma bir anlamda kazan kazan projesi olmustur. Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerimizin okul imkânlari ile ürettikleri basketbol potalari ve tenis masalari ile birlikte meslek liselerinin üretim imkân ve kabiliyetlerini bir kez daha görmüs olduk. Bu çalisma ile ögrencilerimiz üretim safhasinda yer alarak alanlarinda pratik yapma, gelisim saglama imkânina kavusmuslardir. Inaniyorum ki meslek liselerimiz çok daha ileri seviye üretimler yapabilecekler. Bakanligimizin stratejileri ve öncelikleri dogrultusunda mesleki egitimin güçlendirilmesi ve yapilandirilmasina yönelik çalismalarimiz devam edecek. Kalifiye elemanlar, teknik elemanlar yetistirdikçe üretimimiz aratacak ürettikçe güçlenecegiz. Diger taraftan 16 farkli okulumuzu basketbol potalari ve tenis masalari ile bulusturmus olduk. Ilerleyen zamanlarda farkli alanlarda üretimlerle okullarimizin donanim ihtiyaçlarina cevap vermeye devam edecegiz. Çalismada emegi geçen paydaslarimiza, üretim asamasinda ter akitan ögretmen, teknisyen ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA