Geçmisin Aynasi Yaslilardan Gençlere Altin Degerinde Nasihatler

Geçmis ile gelecek arasinda köprü olan yaslilar, ’gençliginizin kiymetini bilin’ diyerek yeni nesile çagrida bulundu.

Geçmisin Aynasi Yaslilardan Gençlere Altin Degerinde Nasihatler
Yasamlari boyunca hayatlarina hüzün, aci, mutluluk ve birçok ani sigdiran yaslilar, eslerinin vefatinin ardindan sevdiklerine yük olmama düsüncesiyle hayatlarinin geri kalan kismini huzurevinde geçirmeye karar verdi. 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü dolayisiyla anilarini paylasan huzurevi sakinleri, gençlik yillarina büyük özlem duyuyor. Burada güzel dostluklar kurarak birlikte çesitli etkinliklere katilan huzurevi sakinleri, yeni nesle gençligin kiymetini bilme çagrisinda bulunarak, birbirine sayginin çok önemli oldugunu belirtti.

Çesitli etkinliklerle keyifli vakit geçiren huzurevi sakinlerinden bazilari bocce turnuvalarina hazirlaniyor, bazilari siir okuyor, bazilari sarki söylüyor, bazilari ise atölye çalismalarina katilarak burada eski esyalara can veriyor ve el emegi göz nuru ürünler ortaya çikariyor. Arkadaslariyla birlikte vakit geçiren 96 yasindaki Murat Çetin, siir okuyarak gençligini yad ederken, 76 yasindaki Sabri Küloen ise söyledigi sarkilarla kimi zaman duygulandiriyor kimi zaman ise eglendiriyor.

"Gençligin kiymetini bilsinler"

15 yildan beri huzurevinde kaldigini söyleyen 96 yasindaki Murat Çetin,"Gençligimde çok seyler yaptim ama dön dolas gene ayni yer. 4 çocugum var. 6 torun, 6 da torun torunu var. Gençlere güzel geçinmelerini ve kavga etmemelerini tavsiye ederim. Gençligin kiymetini bilsinler her sey gençlikte olur" dedi.

6 yildir huzurevinde kalan ve çok mutlu oldugunu söyleyen 76 yasindaki Sabri Küloen, bocce takiminda oynadigini ve müzikle ugrastigini ifade etti.



"Bir ev geçindirecek düzeye gelmeden evlenmesinler"

Emeklilik yillarinda yalniz kaldigini ve yataga düsmeden huzurevinde kalmaya karar verdigini söyleyen 74 yasindaki Dagistan Ergün, "En çok Ilkokulda çocuklarla oynadigimiz saklambaçlar, yüksük saklamalar ve bir de babalarimiz bir sey aldiginda bayramliklarimizi yatak üstü yapmayi çok özledim. Gençlere tavsiyem ilk önce tütün ve alkol mamulleri kullanmasinlar. Okumak istiyorlarsa lise çaginda olmak istedikleri meslegi seçerek disiplinli çalisarak yoluna devam etsinler. Bir ev geçindirecek düzeye gelmeden evlenmesinler. Huzurevinde bocce takimi var orda oyun oynuyorum kaptanim. Bazi programlara katiliyorum. Sarki söyleyen arkadaslari dinliyoruz. Kendimizi böyle avutuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA