AK Parti Izmir'den Engelli Ve Yasli Vatandaslara Öncelik

AK Parti Izmir Il Baskanligi, 30 ilçede es zamanli saha çalismalarini sürdürürken, Il Baskani Kerem Ali Sürekli, il ve ilçelerin ana kademe, kadin ve gençlik kollarinin katilimiyla gerçeklestirilen gönül kapisi programi çerçevesinde Çigli ilçesindeydi. Çigli Engelliler Dernegi ile ilçenin yasli ve huzur evlerini ziyaret eden Sürekli, "Cumhurbaskanimiz ve hükümetimizin engelli ve yasli vatandaslarimiza yönelik hassasiyetleri ortada. 21 yildir, onlari bir günlük degil, hayatlarini kolaylastiracak destekler yaptik. Özel yasalar çikardik ve pozitif ayrimciliga anayasal güvence sagladik" dedi.

AK Parti Izmir'den Engelli Ve Yasli Vatandaslara Öncelik
AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Çigli ilçesinde ziyaretlerini sürdürdü. Sürekli, engellilerin kent içinde ve gündelik hayatlarinda yasadiklari sorunlari dinleyerek, bakanlik çalismalariyla ilgili bilgiler verdi. Sonbahar Askim Huzur Evi ve Nurel-3 Yasli Bakim Evi’ndeki ziyaretlerinde dogum günü kutlamalarina da katilan Sürekli, yaslilarla uzun süre vakit geçirdi.

"Sorunlarinin güncel tespiti için yeniden bir arastirma ve tespit çalismasi yürütülüyor"

Baskan Sürekli, "Yaslilarimiza sahip çikmak, gelecege sahip çikmaktir. Onlarin tecrübelerinden ne denli uzun süre yararlanabilirsek, yolumuz o kadar aydinlaniyor. Onlar tecrübenin adresi. AK Parti bu bilinç ve hassasiyetle 21 yildir yasli nüfusumuza sahip çikan adimlar atti. Pandemi sürecinde, en gelismis Avrupa ülkeleri onlari evlerine terk ederken; biz nasil daha fazla kol kanat gereriz diye çalistik. Yeri geldi kapilarinda nöbet tuttuk. Ihtiyaç ve taleplerini karsilamak için canla basla çalistik, çalisiyoruz. Evde saglik hizmetinden, yasli yasam evlerine, evde maas ödemesinden ücretsiz ulasima kadar onlar için pek çok ilki hayata geçirdik. Huzurevlerimiz, bugün, geçmisle karlilastirilamayacak kadar konforlu. Üniversitelerimizde yasli bakim bölümleri var. 2004 yilinda kurdugumuz Yaslilar Koordinasyon Merkezleri, 81 ilimizde ve binin üzerinde ilçemizde hizmetlerini sürdürüyor. Sosyal politikalarda 2023 toplantilari devam ediyor. Hedefimiz; yaslilarimiza daha iyi sartlarda saglikli ve huzurlu bir yasam sunmak. Simdi Meclisimizin yine gündemindeler. Sorunlarinin güncel tespiti için yeniden bir arastirma ve tespit çalismasi yürütülüyor. Onlarla bir araya gelmenin, hayatlarina dokunabilmenin manevi huzuru tartisilmaz. Yaslilarimizin mutlulugu, bu ülkenin mutlulugudur" dedi.



Engellilerden trafik ve asansör yakinmasi

Çigli Tüm Engelliler Için Engelsiz Bir Dünya Dernegi yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, ilçelerdeki tüm programlarinda engelli vatandaslar ve aileleriyle birlikte olduklarini belirterek sunlari söyledi:

"AK Parti iktidarinin ilk yillarindan baslayarak engellilerimiz için dev adimlar atti. Özel egitim, istihdam, sosyal yardimlar, evde ve özel bakim hizmetleri, engellilik konusunda temel haklari içeren ilk Engelliler Yasasi’ni 2005’te çikardik. Kamuda çalisan engelli memur sayimiz 10 kat artti. Kendilerine özel bir seçme yerlestirme sinavini hayata geçirdik. Engellilerimize yönelik pozitif ayrimcilik ilkesi Anayasa ile güvence altina alindi. Tüm engelli vatandaslarimizin hayata aktif katilimi için önlerindeki engelleri kaldirmak üzere çalismaya devam ediyoruz."

Dernek üyelerinin sehrin gündelik akisinda, karsilarina çikan sorunlara iliskin talep ve beklentilerini dinleyen Baskan Sürekli, basta trafik ve IZBAN asansörlerinin çalismamasiyla ilgili yakinmalarin ardindan söyle konustu:

"Engelli ve yasli vatandaslarimizin hayatlarini daha konforlu hale getirmek, bir devlet politikasi gerektirir. Biz bunu 21 yildir yapiyoruz; ancak yerel yönetimlerin, belediyelerinde sorumluluklari var. Yetkileri dahilinde olan çalismalari yürütmek zorundalar. Izmir’de bunun çok örnegini göremiyoruz ne yazik ki. Trafik herkes için bir çile. Engelli kardeslerimiz için durum daha vahim tabi ki. IZBAN’daki asansör ve diger gerekli alt yapi eksikligi için, taleplerin takipçisi olacagiz."

Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Çigli Kaymakami Adnan Çakiroglu’nu ziyaretinde, Diyarbakir’da 2017 yilinda düzenlenen hain saldirida sehit olan polis memuru Senali Ocak’in babasi Mehmet Ocak’la da bir araya geldi.

Daha sonra, esnaf ve vatandaslarla sohbet eden Sürekli, Çigli’nin pek çok yerel sorunu oldugunu belirterek, bir kez daha Harmandali’ndaki çöp tehlikesine dikkat çekti.

Sürekli, "Harmandali’nda yasanmasi muhtemel sikintilara, tehlikelere kaç kez dikkat çektik, sayisini hatirlamiyoruz. Biz yilmadan söylemeye devam ediyoruz. Yöre halki isyanina devam ediyor; ama CHP’li büyüksehir, ikinci el bir tesisin açilisini yaparken, sorunlari kökten çözmüs gibi üst perdeden, asilsiz açiklamalar yapabiliyor. Izmir’in koku, çöp gibi sorunlarini çözme noktasinda aciz olduklari gibi, ciddiyetten de uzaklar. Dag gibi ortada duran bir Harmandali sorunu var. Onlar, zaten kendilerine hizmet veren batik bir tesisi on milyonlarca liraya satin alip, buradaki ambalaj dönüsümü ile çöp sorunu ortadan kalkacak iddiasinda bulunabiliyor. Kargalarin bile gülecegi bu türlü atraksiyonlar ile dönemlerini tamamlayacaklar. Öyle görünüyor ki; Harmandali’na da çikamayacaklar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA