Nohut Islahi Ve Tohumculuk Çalismalari Yüz Güldürüyor
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar ile birlikte Bekilli ve Çal Meslek Yüksekokullarinda incelemelerde bulundu.
Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Kaya, ögretim elemanlari ve idari personel ile toplanti gerçeklestiren Rektör Prof. Dr. Kutluhan, okulun ihtiyaçlarinin tespiti ve yüksekokulun daha iyi noktalara gelebilmesi adina ögretim elemanlari ile görüs alisverisinde bulundu. MYO binasinda incelemeler gerçeklestiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ögrenciler ile de bir süre sohbet ederek ögrencilerin taleplerini dinledi. Yüksekokul yönetimi ve ögretim elemanlari ile yaptigi görüsmede Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sosyal medya yöneticiligi ile e-ticaret ve pazarlama programlarinin açilabilmesi yönünde çalismalarin baslatilmasi talimatini verdi. Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda yapilan toplantiya, Bekilli Belediye Baskani Mustafa Çoban da istirak ederken, yüksekokul ziyaretinin ardindan Rektör Prof. Dr. Kutluhan ve Üniversite Üst Yönetimi Baskan Çoban ile belediyedeki makaminda bir süre görüstü.
“Çal Meslek Yüksekokulumuz, nohut islahi ve tohumculuk üzerine gerçeklestirdigi çalismalar ile yüzümüzü güldürüyor.”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve beraberindekiler Bekilli’nin ardindan Çal ilçesine geçti. Çal Meslek Yüksekokulu’nda Çal Kaymakami Ertugrul Aslan, Çal Belediye Baskan Vekili Mustafa Yüksel, Çal Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Aysel Yesilyurt Er, ögretim elemanlari ve idari personel ile görüsme gerçeklestirdi. Yüksekokul Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Yesilyurt Er, yüksekokul hakkinda sunum yaparken, programlarin mevcut durumlari ve ögretim elemanlari tarafindan yürütülen bilimsel çalismalar konusunda bilgi verdi. Bölümlerin iyilestirilmesi konusunda ögretim elemanlarindan fikirlerini alan Rektör Prof. Dr. Kutluhan; burada yaptigi konusmasinda su ifadeleri kullandi:
“Çal Meslek Yüksekokulumuz, nohut islahi ve tohumculuk üzerine gerçeklestirdigi çalismalar ile yüzümüzü güldürüyor. Ziraat Fakültemizin açilmasi ile burada yapilan çalismalar bir kat daha anlam kazanacaktir. Bölgenin tarimsal ürün çesitliligine yönelik meyve ve sebze isleme teknolojisi ile özellikle bu ürünlerin nakliyesini gerçeklestiren agir vasita soförlerini yetistirmeye yönelik bir programi burada hayata geçirmeliyiz. Özellikle nakliye alaninda hizmet veren firmalar da bu alanda egitimli gerekli yeterlilik belgelerine sahip ara eleman istihdami etmek istiyor. Bu programlari yüksekokulumuza kazandirmak için çalismalara bir an önce baslamaliyiz.”