TBMM Baskani Sentop'dan Sadik Ahmet'i Anma Programina Anlamli Mesaj

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Kültür ve Turizm Bakanligina bagli Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanliginin “Dogumunun 75. Yilinda Dr. Sadik Ahmet’i Anma Programi”na video mesaj gönderdi.

TBMM Baskani Sentop'dan Sadik Ahmet'i Anma Programina Anlamli Mesaj


Kültür ve Turizm Bakanligina bagli Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi “Dogumunun 75. Yilinda Dr. Sadik Ahmet’i Anma Programi” düzenledi.

Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen anma programi için TBMM Baskani Mustafa Sentop da bir video mesaj gönderdi. TBMM Baskani Sentop mesajinda “Sadik Ahmet, Bati Trakyali Türklerin kazandigi toplu haklari, bireysel haklara indirgemeye çalisan zalimlere karsi meydan okuyan bir yigitti” ifadesini kullanarak, “Bati Trakya Türklerinin medâri iftihari Sadik Ahmet, Yunan parlamentosuna gönderilen ilk Türk milletvekili olarak; Bati Trakya Türklerinin insan haklari ve demokrasi sorunlarini bütün uluslararasi platformlarda en yüksek sesle haykirmis çok önemli bir siyasetçiydi” dedi.

Sentop, “Sadik Ahmet’i, Bati Trakya’daki Türklerin haklarini koruyan Lozan Baris Anlasmasi’nin 72’inci yilinda, 24 Temmuz 1995’te henüz 48 yasindayken öldürdügünü zannedenler, Disisleri Bakanligimiza her gelen resmi mektuba ’Dr. Sadik Ahmet Caddesi, Ankara’ adresiyle onun adini ve davasini naksettirdigimizi bilsinler!” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA