'Kesisme; Iyi Ki Varsin Eren' Filminin Hatay Özel Gösterimi Gerçeklestirildi

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurdugu pusuda sehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in yasam öyküsünü anlatan “Kesisme; Iyi ki Varsin Eren” filminin Hatay özel gösterimi gerçeklestirildi.

'Kesisme; Iyi Ki Varsin Eren' Filminin Hatay Özel Gösterimi Gerçeklestirildi
Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen özel gösterimine, Hatay Valisi Rahmi Dogan, AK Parti Hatay Milletvekilleri, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ile TRT Genel Sekreteri Ibrahim Keles, oyuncular Rahman Besel (Eren Bülbül), Emir Çiçek (Hasan Bülbül), Kemal Balibas (Fethi Sekin) ve senarist Mert Dikmen ve çok sayida davetli katildi.

Sehit Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik, kardesleri Arif Gedik ve Neriman Kaya da özel gösterimde yer aldi. Her sehidin bir kahramanlik hikayesi oldugunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Dogan, "Karadeniz’in hirçin çocugu ile Akdeniz’in Amanoslar’in gölgesinde büyüyen Ferhat Basçavus’un hikayesini birazdan dinleyecegiz, görecegiz, izleyecegiz.

Ama Ferhat Basçavus ile Eren’in ki biraz farkli. Bu iki yigit birinin cesaretine birini de fedakarligina sahitlik yapiyoruz. Eren 15 yasinda olmasina ragmen teröristlerin yerini gösterebilecek bir cesaretle jandarma birliklerinin önüne düsüyor ve Karadeniz’in hirçin ormanlari içerisinde birliklerimize yardimci olmaya çalisirken Ferhat Basçavus da Eren’e zarar gelmesin diye bedenini siper ederek Eren’e ikisi ayni anda sehadet serbetini içiyorlar. Ikisinin de mekani cennet olsun. Rabbim onlardan razi olsun. Bizim memleketimizin her bir karisin sehit kanlariyla sulanmis bir memleket. Bu topraklar sehit kanlariyla vatan yapilmis bir toprak. O yüzden ecdada, sehitlerimize gazilerimize sükranlarimizi sunuyorum. Tabii burada en büyük yük, Ferhat Basçavusun annesinde. O metanetle ve dimdik duruyor. Hiçbir zaman basini yere egmedi. Evlatlari ile birlikte sahadet serbetini içmis olan Ferhat’in acisini yasiyor ama bu hiç kimseye hissettirmeden kendi içerisinde yasiyor. Devletimiz her zaman sehitlerimizin yaninda ve bunun farkinda sehit yakinlarimiz. Biz onlarla sürekli hemhal oluyoruz. Hem sayin Cumhurbaskanimiz hem de bakanimiz ilimizdeki sehitleri her türlü sikinti aninda bizleri talimat andiriyorlar ve bizde imkanlar ölçüsünde sehitlerimiz ile birlikte oluyoruz” dedi.

Açiklamalarin ardindan ’Kesisme; Iyi ki Varsin Eren’ filminin Hatay özel gösterimi izleyici ile bulustu.
Kaynak: İHA