Kavga Ettikleri Sahsin Üzerine Pitbull Saldilar Açiklamasi 3 Yarali

Malatya’da iki grup arasinda çikan kavgada biri pitbull saldirisi sonucu 3 kisi yaralandi.

Kavga Ettikleri Sahsin Üzerine Pitbull Saldilar Açiklamasi 3 Yarali
Olay, saat 16.00 sularinda Battalgazi ilçesine bagli Ferhadiye Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, Sehit Kaya Gönt Sokak içerisinde esnaflik yapan M.M. ile bölgede yaya olarak geçen M.Y. arasinda ’yan baktin’ tartismasi sonucu kavga çikti. Kavgaya M.M.’nin oglu A.M. de katilirken, darp edilen Miraç Y. yaralandi.

Çevredeki vatandaslarin ayirdigi kavgada olay yerinden ayrilan Miraç Y. daha sonra kalabalik bir grupla M.M.’nin isyerine gelerek M.M.’ye saldirdi. M.M. bu sirada isyerinde bulunan pitbull cinsi köpegi sahislarin üzerine saldi. Köpegin saldirdigi Miraç Y. çevredekilerin müdahalesiyle güçlükle kurtarilirken, sol ayak ve kulak kisminda yaralandi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ile 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Köpegin saldirisi sonucu yaralanan Miraç Y. ile kavgada darp neticesi yaralanan baba ogul Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi.

Pitbull cinsi köpegin M.M.’ye ait oldugu ileri sürülen ikamete götürüldügü bilgisi üzerine polis ekipleri M.M.’nin evinde inceleme yapmak istedi. Bir saat bölgede evin anahtari bekleyen polis ekipleri, M.M.’nin anahtari getirmesi üzerine köpegi evden çikardi. Pitbull cinsi köpek yaklasik 45 dakika süren çalismalarin ardindan Büyüksehir Belediyesi’ne ait hayvan nakil aracina alinarak barinaga götürüldü.

Olayla ilgili baslatilan tahkikat sürüyor.
Kaynak: İHA