Çanakkale Mobil Müze Tiri Tatvan'da
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ’Gezgin Kültür Festivali’ kapsaminda Türkiye turunu sürdüren ’Çanakkale Mobil Müze Tiri’, Bitlis’in Tatvan ilçesinde ziyarete açildi.

1915 Çanakkale Savasindan günümüze kalan savas eserlerinin sergilendigi Mobil Müze Tirina halkin yogun ilgi gösterdigini belirten Mobil Müze Teknik ve Medya Sorumlusu Ali Aydin, “Tatvan ilçesinde ziyaretçilerimize mobil müzemizi açtik. Sosyal mesafeye uygun sekilde müze içerisine 10’ar ziyaretçi aliyoruz. Tatvan’da 3 gün boyunca açik olacak olan müzemize vatandaslarin ilgisi bizi mutlu etti” dedi.
Insanlarin tarihlerini bilmeleri ve gerçeklerle karsilasip empati kurmalari için herkesin çocuklari ile gelip mobil tiri görmeleri gerektigini söyleyen Havzullah Urasli isimli vatandas ise “Insanlarin buraya çocuklari ile gelip görmeleri, tarihlerini bilmeleri ve gerçeklerle karsilasip empati kurmalari gerekmektedir. Tatvan’da bu faaliyetlerin olmasi çok güzel. Herkesi buraya davet ediyorum. Çünkü insanin tarihini, geçmisini bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandi.
