7 Ocak Cuma Hutbesi Konusu Nedir? 7 Ocak Cuma Namazı Vakitleri

Mübarek Cuma günün gelmesiyle birçok kişi konu hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında 7 Ocak cuma hutbesi konusu nedir sorusu oldu. Peki, 7 Ocak cuma namazı vakitleri saat kaçta? 7 Ocak Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma namazı vakitleri saat kaçta? İşte detaylar...

7 Ocak Cuma Hutbesi Konusu Nedir? 7 Ocak Cuma Namazı Vakitleri
Müslümanlar tarafından ilgiyle beklenen mübarek Cuma günü geldi çattı. İbadetlerini gerçekleştirmek için camilere gidecek olan birçok vatandaş se konu hakkında araştırmalara başladı. Dua etmek ve tövbelerini dile getirmek isteyenler bu mübarek günün gelmesini bekliyor. 7 Ocak Cuma hutbesi konusu ve 7 Ocak Cuma namazı vakitleri ise en sık aratılanlar arasında yer aldı. Cuma namazı öncesi camilerde dinletilen Cuma hutbesinin konusunu ise merak edildi. 7 Ocak Cuma hutbesi konusu ve 7 Ocak Cuma vakitleri için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

7 Ocak Cuma Hutbesi Konusu Nedir?


7 Ocak Cuma gününün gelmesiyle vatandaşlar ibadetlerini gerçekleştirmek için Müslümanlar camilere yöneliyor. Toplu halde ibadet edilen, tövbe ve günahların dile getirildiği bu mübarek günde birçok vatandaş konu hakkındaki detayları merak etti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her hafta seslendirilecek Cuma hutbesi konusu belirlenmektedir. Bu hafta için konunun ne olduğunu merak edenler ise arama motorlarına yöneldi. 7 Ocak Cuma hutbesi konusu nedir sık sık aratılanlar arasında yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve kendi internet sitesi üzerinden yayınlanan hutbenin bu haftaki konusu ise 'Tövbe: Günahlardan Arınma İradesi' olarak belirlendi. Tüm Müslümanların ibadet için camilerde toplandığı bu özel günde tövbe hakkında konuşma yapılacak. Günahların affedilmesi için gerekenler ve tövbe etmek için gerekli olan durumların konuşulacağı bu hutbe namaz öncesinde camilerde seslendirilecek.


7 Ocak Cuma Hutbesi Konusu Nedir? 7 Ocak Cuma Namazı Vakitleri

7 Ocak Cuma Namazı Vakitleri


7 Ocak Cuma namazı vakitleri birçok kişi tarafından aratılıyor. Bu özel günde camiye gidip ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenler tarafından konunun detayları merak ediliyor. Bu sebeple sık sık aratılanlar arasında 7 Ocak Cuma namaz vakitleri yer alıyor. İşte il il Cuma namazı vakitleri;

İstanbul Cuma namazı: 13.15
Ankara Cuma namazı: 13.00
İzmir Cuma namazı: 13.23
Bursa Cuma namazı: 13.15
Edirne Cuma namazı: 13.25
Eskişehir Cuma namazı: 13.09
Samsun Cuma namazı: 12.46
Trabzon Cuma namazı: 12.32
Hakkari Cuma namazı: 12.16
Van Cuma namazı: 12.18
Diyarbakır Cuma namazı: 12.30
Konya Cuma namazı: 13.01
Şanlıurfa Cuma namazı: 12.36
Manisa Cuma namazı: 13.21
Adana Cuma namazı: 12.50

7 Ocak Cuma Hutbesi Konusu Nedir? 7 Ocak Cuma Namazı Vakitleri

Cuma Namazı Kimlere Farz?


Cuma namazıyla ilgili sık sık merak edilenlerden biri de Cuma namazı kimlere farz sorusudur. Cuma günlerinin gelesiyle ibadetlerini gerçekleştirmek ve tövbelerini dile getirmek isteyen birçok kişi Cuma namazı hakkında birçok sorunun cevabını merak ediyor. Bu sebeple haftanın her cuma günü geldiğinde konuyla ilgili olarak Cuma namazı merak ediliyor. Cuma namazının farz olması için gerekli olan şarlar arasında ilk olarak Müslüman olmak gelir. Akıl ve zihin sağlığına sahip olmak , ergenlik çağında olmak, erkek olmak, hür ve serbest olmak, mukim olmak ve sağlıklı olmak gerekir. Ayrıca göre engelli olanlara ve ayaklarında sorun bulunanlara Cuma namazı farz değildir.