Yeni Yilin Ilk Meclisi Yapildi

Inegöl Belediye Meclisi, 2022 yilinin ilk toplantisini yapti.

Yeni Yilin Ilk Meclisi Yapildi
Sani Konukoglu Konferans Salonunda yapilan toplantida, 13 gündem maddesi ile takrir maddeleri görüsüldü. 2022 yilinin ilk meclisinin açilisinda konusan Belediye Baskani Alper Taban, 2021 yilinin geride kaldigini ifade etti.

Baskan Taban, “Acisiyla ve tatlisiyla bir yili geride biraktik. 2022 yilinda dolu dolu çalismalarimiz olacak. Ayni zamanda 2022 yili Inegöl’ün düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü” dedi.

Baskan Taban, belediyenin Sayistay denetiminden geçtigini de belirterek denetimde herhangi sikinti olmadigini meclis üyelerine aktardi. Baskan Taban’in konusmasi sonrasi devam eden meclis toplantisinda gündem maddeleri görüsülerek karara baglandi.

Meclisin 6’nci maddesinde tarimsal alanlara tarimsal amaçli yapilarin yapilmasi konusu görüsüldü. Tarimsal alanda amaci disinda yapilan ve ticari isletme ile imalathane olarak faaliyet gösterilmesinin önüne geçilmesi için tarimsal alanlarda tarimsal depo yapilmasinin yasaklanmasi, soguk hava deposu gibi isletmelerin ilgili kurumlarin olurlariyla yapilmasina karar verildi.

Madde, oy çoklugu ile kabul edildi.

Toplantida Denetim Komisyonu üye sayisi belirlenerek üye seçimi yapildi. Kapali oyla yapilan seçim sonucunda, denetim komisyonuna; Kemal Kaya, Abdullah Akseker, Yunus Keser, Regaip Korkmaz ve Mevlüt Akbay seçildi.
Kaynak: İHA