Uluslararasi Izmir Mobilya Fuari Için Geri Sayim Basladi

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde Fuar Izmir’de yapilacak MODEKO 2022 Uluslararasi Izmir Mobilya Fuarinin tanitim toplantisina katildi. Baskan Soyer, “Inaniyorum ki MODEKO 2022 sayesinde mobilya sektörümüzün dünyada ilk bes ülke içerisinde yer almasina bir adim daha yaklasacagiz” dedi.

Uluslararasi Izmir Mobilya Fuari Için Geri Sayim Basladi
2-6 Mart tarihlerinde Fuar Izmir’de 33. kez düzenlenecek MODEKO 2022 Uluslararasi Mobilya Fuarinin tanitim toplantisi yapildi. Fuarin tanitim toplantisina; Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Nobel EXPO Yönetim Kurulu Baskani Erhan Çelik, EFOR Fuarcilik Genel Müdürü Nuray Eyigele Isleyen, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, IZFAS Genel Müdürü Canan Karaosmanoglu Alici, Ege Mobilya Kagit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi Baskan Yardimcisi Ali Fuat Gürle, Izmir Mobilyacilar ve Marangozlar Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hasan Özkoparan, sivil toplum kuruluslarinin baskanlari ile temsilcileri, mobilyacilar, üreticiler, bürokratlar ve meclis üyeleri katildi.



Soyer: “Iddialiyiz ve çok heyecanliyiz”

MODEKO 2022 için iddiali ve çok heyecanli olduklarini söyleyen Baskan Tunç Soyer, “Fuara 300’ün üzerinde firma ve 750’nin üzerinde marka katilacak. Bati Avrupa, Afrika, Orta Dogu ve Kuzey Amerika’daki 50 farkli ülkeden sektör profesyonelleri fuarimizi ziyaret edecek. Ülkemizin en güçlü üretim alanlarindan biri olan mobilya sektörünün uluslararasi pazarda da çok önemli bir yeri var. Öyle ki pandeminin küresel olarak olusturdugu olumsuz etkiye ragmen dis ticaret fazlasi veren tek sektör mobilya sektörümüzdü. Üç buçuk milyar dolar ihracat yapan ve her yil istisnasiz dis ticaret fazlasi veren mobilya sektörüyle Türkiye, dünya mobilya ihracatçilari arasinda 8. sirada yer aliyor. MODEKO 2022 hiç süphesiz ki bu konumumuzu daha da güçlendirecek. Bu fuar sayesinde mobilya sektörümüzün dünyada ilk bes ülke içerisinde yer almasina bir adim daha yaklasacagiz. Türkiye mobilya sektörünün toplam üretimini 25 milyar dolar seviyesine çikarmak zorundayiz. Bunun için mobilya sektörümüzün var gücümüzle yaninda olacagiz” dedi.

Izmir’in çok daha büyük fuarlara ev sahipligi yapacak potansiyeli oldugunu söyleyen Baskan Soyer, “Bunun geregini yapmakta kararliyiz. Göreceksiniz, geçen senelerde 10-11 fuar düzenleyen Izmir, bu yildan itibaren 20’nin üzerinde fuara ev sahipligi yapacak” ifadelerini kullandi.

“Ne gerekiyorsa yapacagiz”

Mobilya imalati için yeni bir yer arayisinda olduklarini da belirten Baskan Soyer, “Karabaglar sanayi sitesi ve mobilyacilar sitesinin sorunlarinin farkindayim. Uzunca bir süredir yeni bir yer arayisini sürdürüyoruz. Izmir Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener ile görüsmelerimizde birkaç seçenek olgunlasti. Bir karar verme noktasina gelmemize az kaldi. Kent merkezinde bu sektörlerin imalathanelerinin kalmasi sektöre de kente de zarar veriyor. En saglikli kosullari olusturmak için ne yapmamiz gerekiyorsa onu yapacagiz” seklinde konustu.

Baskan Soyer, tanitim toplantisinin ardindan mobilyacilari ziyaret etti. Soyer, ihracat odakli çalismalarla yerli ve yabanci

katilimcilarin bir araya getirilecegini söyledi.

Kaynak: İHA