NEVÜ'lü Ögrencilere Final Sinavi Öncesi 'Heybemdeki Türküler Konseri'

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Halk Bilimi Kulübü ögrencileri ve akademisyenlerden olusan Küycüler Müzik Toplulugu, final sinavlari öncesi düzenledigi ’Heybemdeki Türküler Konseri’nin ikincisi ile ögrencilere moral ve motivasyon verdi.

NEVÜ'lü Ögrencilere Final Sinavi Öncesi 'Heybemdeki Türküler Konseri'
Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Halkbilimi Kulübü, Kapadokya Arastirma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) ile Kapadokya Yasayan Miras Müzesi is birliginde NEVÜ Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevsehir Il Gençlik ve Spor Müdürü Muhsin Özdemir, protokol üyeleri, üniversitenin akademik ve idari personeli, ögrenciler ve davetliler katildi.

NEVÜ Halkbilimi Kulübü Akademik Danismani Dr. Ögr. Üyesi Tugba Gönel Sönmez’in kulüp ve yürüttükleri faaliyetler hakkinda bilgi vermesiyle baslayan programda, Küycüler Müzik Toplulugu sahne aldi. Konserde; Onur Kahraman ‘Ege Yöresinden’ “Ah Bir Atas Ver”, Meryem Nur Baskan ‘Sivas Yöresi Asik Veysel’den’ “Anlatmam Derdimi Dertsiz Insana”, Altin Asirova ‘Kayseri Yöresinden’ “Gesi Baglari”, Selda Öztürk ‘Bulgaristan-Deliorman Yöresinden’ “Ayletme Beni”, Burcu Günden ‘Diyar Bakir Yöresinden’ “Bahçada Yesil Çinar”, Onur Kahraman ‘Musa Eroglu’dan’ “Turnalarin Göçü”, Sezer Karacaogullarindan ‘Kars/Ardahan Yöresinden’ “Bu Daglar Kömürdendir”, Adem Öger ‘Kirsehir Yöresinden’ “Ah Yalan Dünya’” Neriman Kartal ‘Kibris Yöresinden’ “Magusa Limani”, Özlem Kanik ‘Afyon/Emirdag Yöresinden’ “Al Fadimem”, Burcu Günden “Inci Misali”, Aysenur Dagli ‘Selanik Yöresinden’ “Çalin Davullari”, Selda Öztürk ve Burcu Günden ‘Bursa Yöresinden’ “Zeytin Yagli Yiyemem”, koro olarak ‘Sivas Yöresinden Asik Veysel’in’ “Uzun Ince Bir Yoldayim” türküsünü seslendirdi. Küycüler Müzik Toplulugu içerisinde Zeybek Ekibinin de bulundugu, Adem Öger, Ismail Sözlesen, Halil Kabakçi, Tekin Can Özdemir, Batuhan Altun, Tuba Özkan, Melika Dadas, Ilayda Nur Karacaoglan, Tülay Avci Taskiran ile Münevver Olusoy’un da sahne aldigi konser katilimcilara keyifli dakikalar yasatti. Ayrica Kamiliam Zhamalova Uygur halk dansi ile izleyiciler ile bulustu.

Konser sonunda basarili performanslarindan dolayi Halkbilimi Kulübü Akademik Danismani ve Türk Halk Bilimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Adem Öger ile müzik toplulugunu tebrik ederek kendilerine tesekkür belgelerini Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir ile birlikte veren Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, düzenlenen konserin yaklasan final sinavlari öncesi ögrencilere büyük moral ve motivasyon kaynagi oldugunu söyledi.



Ögrenciler ve katilimcilar daha sonra oyun havalari esliginde doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA