Marmarabirlik Ürün Bedellerinin Tamamini Ödüyor

Marmarabirlik, ürün bedellerinin tamamini 28 Ocakta ödeyecek. Toplam 245 milyon TL ödeme yapacaklarini belirten Yönetim Kurulu Baskani Hidamet Asa, “Mâlî imkânlarimiz dogrultusunda erken ödeme yaparak ortaklarimiza destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Marmarabirlik Ürün Bedellerinin Tamamini Ödüyor
2021/2022 ürün alim kampanyasina 22 Ekim tarihinde baslayan Marmarabirlik, bugüne kadar yaglik dahil 450 milyon TL tutarinda 44 bin 500 ton ürün alimi gerçeklestirdi. Birlik bugüne kadar alinan ürünün bedellerinin % 50’sinin karsiligi olarak 205 milyon TL ödeme yapmisti. Ödeme takvimine göre kalan ürün alacaklarini Mart ve Mayis ayinda ödenecegini kampanyanin basinda açiklayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu, birlik mâlî durumunun elvermesi ve ortaklarina destek olmak amaciyla ürün bedellerinin tamamini 28 Ocak 2022 tarihinde ödeme karari aldi.

Toplam 245 milyon TL ödeme yapacaklarini belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Baskani Hidamet ASA sunlari söyledi, “Göreve geldigimiz günden bugüne üreticilerimizi hiçbir zaman magdur etmedik ve zor günlerinde destek olmaya çalistik. Daha önceki yillarda oldugu gibi, ürün bedeli alacaklarini karsilayacak miktar kasamizda oldugunda, üreticinin parasini 1 gün dahi bekletmeyiz. Bu anlayisla görev yapmaktayiz. Bugüne kadar ürün bedellerini kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarimizla ödemis olmamiz ve ödeme planini öne almamiz kurumun mali açidan geldigi noktayi çok iyi bir sekilde özetlemektedir.”

Ortaklarin kooperatifine verdigi her kg zeytin için 1 TL prim destegi verilecegini daha önce açikladiklarini ifade eden Asa, “Güncel rakam olarak verilecek destek miktari yaklasik 44 milyon TL’dir. Ürün alimlari sonuçlandiktan sonra net rakam olusacaktir. Kilogram basina verilecek prim destek ödemelerinin hangi tarihte yapilacagi daha sonra açiklanacaktir” dedi.

Üretim maliyetlerinin artmasindan kaynakli üreticinin motivasyonunu asla düsürmeyeceklerini vurgulayan Hidamet Asa, “Daha önce de açikladigimiz gibi, gübre ve ziraî ilaç (bakirli, bordo bulamaci) kredi limitleri dahilinde tarimsal ekipman ve akaryakit destekleriyle üreticimizin yükünü azaltmayi hedefliyoruz. Yönetim Kurulu olarak üretici odakli bir anlayisla görev yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA