Kütahya'da Nöbetçi Eczane Sayilari Artirildi

Kütahya Eczaci Odasi Baskan Cahit Ceylan, eczanelerdeki yogunluklari azaltmak amaciyla nöbetçi eczane sayilarinin artirildigini belirtti.

Kütahya'da Nöbetçi Eczane Sayilari Artirildi
Yeni nöbet sistemi hakkinda açiklamalarda bulunan Kütahya Eczaci Odasi Baskan Cahit Ceylan, “Yogunluk azalana kadar bu uygulamayi devam ettirmeyi planliyoruz. Eczanelerimizde ek bir nöbet yükü olusturdugu bir gerçek ama bizim eczacilar olarak önceligimiz her zaman halk sagligi olmustur” dedi.

Açiklamasinda Kütahya’da tüm eczanelerin hafta içi 08.30 ile 18.30 arasinda hizmet verdigine deginen Eczaci Odasi Baskan Cahit Ceylan,” Bu saatler disinda vatandaslar ilaci nöbetçi eczanelerden karsiliyor. Kütahya Eczaci Odasi, vatandaslarin fazla beklemeden ilaç alabilmesi için nöbetçi eczane sayisini 4’e çikardi. Yeni sisteme göre hafta içi 18.30’dan saat gece 01.00’e kadar 4 eczane hizmet verecek. Saat 01.00’den sonra destekçi olarak belirlenen 2 eczane kapanip 2 tanesi sabah 08.30’a kadar çalisacak. Cumartesi günü eczanelerin yarisi açik, yarisi kapali bulunuyor. Bir hafta 08.30 ile 18.30 arasi bir grup eczane nöbet tutarken, diger hafta öteki eczaneler açik oluyor.18.30’dan sonra ise 4 eczane Pazar sabah 08.30’da kadar nöbetçi bulunuyor. Pazar saat 17.00’e kadar 4 eczane, 17.00’den sonra baska 4 eczane nöbetçi eczane olacak. Böylece hem eczanelerdeki uzun siralarin olusmasinin önüne geçilmesi hem de piyasada az bulunabilecek ilaçlarin temini daha mümkün olacak. Her gün nöbetçi eczanelerden ve saglik kuruluslarindan hasta ve reçete sayisi alarak durumu takip ediyoruz. Yogunluk azalana kadar bu uygulamayi devam ettirmeyi planliyoruz. Eczanelerimizde ek bir nöbet yükü olusturdugu bir gerçek ama bizim eczacilar olarak önceligimiz her zaman halk sagligi olmustur” diye konustu.

Kaynak: İHA