Korona Virüse Yakalanan Kadin 65 Gün Sonra Sagligina Kavustu

Gazantep’te yeni tip korona virüse yakalanan 2 çocuk annesi Ayse Polat, 65 gün süren zorlu yasam mücadelesini kazanarak, yeniden sagligina kavustu.

Korona Virüse Yakalanan Kadin 65 Gün Sonra Sagligina Kavustu
Gaziantep’te, 2 çocuk annesi Aysel Polat, halsizlik, bas agrisi, mide bulantisi, istahsizlik sikayeti ile bir saglik kurulusuna basvurdu. Burada yapilan korona virüs testi pozitif çikan Polat, hemen tedavi altina alindi. Ancak kisa sürede durumu agirlasan genç kadin, ambulansla Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirilerek, yogun bakim ünitesine yatirildi. Yogun bakim sürecinde durumu agirlasan hasta, entübe edilip solunum cihazina baglandi. 20 gün yogun bakimda kalan hastanin, yogun bakim sürecinin ardindan medikal serviste de tedavisi 45 gün boyunca devam etti. Durumu her geçen gün daha iyiye giden hasta, önce servise alindi, daha sonra taburcu edilerek evine ugurlandi.

“Çocuklarimi bir daha göremeyecegimi zannettim”

65 gün boyunca kendisiyle yakindan ilgilenen doktor ve saglik çalisanlarina tesekkür eden Aysel Polat, zorlu hastaliga karsi verdigi mücadeleyi anlatarak, "Nefes alamamak çok kötü. Bir an ölecegimi düsündüm. Çocuklarimi bir daha göremeyecegimi zannettim. Covid-19’a yakalanincaya kadar hiçbir saglik sorunum yoktu. Ilk kez böyle zorlu bir süreç yasadim. Virüs akcigerime büyük hasar verdi. Bu yüzden tedavi sürecim solunum cihazinda geçti. Çok sükür su an iyiyim. Herhangi bir sikintim kalmadi. Yeniden dogmus gibiyim. Sagligin ne kadar önemli oldugunu kaybedince anliyorsunuz. Nefes almak kadar önemli bir sey yokmus. Beni aileme kavusturdugu için basta doktorum Seyfi Yilmaz, yogun bakim hemsireleri, kat hemsirelerine, fizyoterapistime ve ANKA Hastanesi yöneticilerine çok tesekkür ederim” dedi.

“Korona virüs tehlikesi devam ediyor”

Hastanin durumu hakkinda bilgi veren Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Seyfi Yilmaz, “Hastamiz bize geldiginde durumu çok kötüydü. Koronavirüsün akcigerlere ciddi hasar vermesi, buna bagli oksijenin düsmesi nedeniyle, hastamizin tedavisine entübe olarak solunum cihazinda devam ettik. Bu düzeyde etkilenen hastalar tedaviye zor yanit verir, fakat Aysel Hanim tedaviye olumlu yanit vererek, pes etmedigini gösterdi. Hastamiz 20 gün yogun bakim sürecini atlattiktan sonra medikal serviste de tedavisine 45 gün devam ettik. Hareketlerinde de kisitlama yasayan hastamiz, fizik tedavi ile kisa sürede toparlandi. Hastamizi su an saglikli bir sekilde taburcu etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Korona virüs tehlikesi devam ettigi için herkesin sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmesi gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA