Karabag Gazileri TBMM'yi Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi İçel Milletvekili Olcay Kilavuz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman tarihten bugüne kadar Azerbaycan Türkü, soydaslarimizin, kardeslerimizin yanindadir. Tek millet, iki devletiz. Sonsuza kadar bitmeyecek kardesligimiz, birligimiz var. Azerbaycan bizim vatanimizdir. Azerbaycan var olsun, sag olsun" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi ve Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu ve gaziler TBMM’yi ziyaret ettiler. Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Beyazit Timuk 3-5 Ocak tarihlerinde İçel ve Adana’nin kurtulusu vesilesiyle Türkiye’ye geldiklerini aktararak, Azerbaycan’dan gelen heyetin 44 günde kazanilan Kabrabag gazileri oldugunu belirtti.

Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu Baskani Emin Hasanli, basta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere 84 milyon Türkiye’ye minnettar olduklarini söyleyerek, "Karabag Savasi’nda Azerbaycan’in yaninda dimdik durdular. Bütün dünyayi karsisina alarak Ulu Onder Haydar Aliyev’in ’tek millet, iki devlet’ sözüne sadik kaldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’Azerbaycan’in sevinci sevincimizdir, kederi kederimizdir’. Azerbaycan ile Türkiye kardestir, tüm dünya bunu sukut etti, Azerbaycan topraklarini isgalden azat etti. Kurtulus Savasi’nda Türkün bagimsiz hür oldugunu subut ederek diger mazlum milletlere örnek oldu. Kibris’ta agabeylerimiz büyük basari elde ederek, dünyaya Türkün daima hür yasayacagini tasdik etti. 21. Yüzyilda biz Karabag’da büyük zafer elde ederek, topraklari isgal altinda olan diger ülkeler için isik, umut olduk. Azerbaycan bagimsizligi ebedidir" ifadelerini kullandi. Daha sonra MHP İçel milletvekili Olcay Kilavuz gazilere eslik etti. MHP İçel milletvekili Olcay Kilavuz yaptigi açiklamada, 3 Ocak İçel’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü oldugunu hatirlatarak, "Karabagimiz uzun bir süredir 27 yildir terör devleti Ermenistan’in isgali altindaydi. Gerçekten büyük kahramanliklarla, destansi mücadele ile Karabagimiz tekrardan vatanimiza kavusmustur. Sehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygiyla anarken, her birinin manevi huzurlarinda saygiyla egiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman tarihten bugüne kadar Azerbaycan Türkü, soydaslarimizin, kardeslerimizin yanindadir. Tek millet, iki devletiz. Sonsuza kadar bitmeyecek kardesligimiz, birligimiz var. Azerbaycan bizim vatanimizdir. Azerbaycan var olsun, sag olsun" dedi.

Hasanli Kilavuz’a Türkiye Azerbaycan kardesligini konu alan kitabi hediye etti.
Kaynak: İHA