Gofretin Içinden Kagitlar Çikti, 10 Aylik Bebek Ölümden Döndü

Diyarbakir’da, bir ailenin marketten aldiklari gofretlerin içinden kagit parçalari çikti. Ailenin, 10 aylik bebegi yedigi gofretin içindeki kagitlar nedeniyle ölümden döndü.

Gofretin Içinden Kagitlar Çikti, 10 Aylik Bebek Ölümden Döndü
Kayapinar ilçesinde oturan Hikmet Özden’in esi Esra Özden, ‘A101 marketinde’ alisveriste bulundu. Özden, evde, aldigi gidalardan gofreti kizi Esmiray’a verdi. Esmiray, küçük kardesi 10 aylik Ahmet Asaf’in aglamasi üzerine ‘Eti Hosbes’ gofreti verdi. Kardesinin nefes almadigini ve boguldugunu fark eden Esmiray, annesine seslenerek yardim istedi. 10 aylik Asaf, annesinin parmagini çocugunun agzina koyup gofretin içindeki kagit parçalarini çikartarak evladini kurtardi. Özden ailesi, dava açtiklarini belirtirken, firmanin özür mahiyetinde kendilerine Eti’nin ürünlerinden olusan bir paket gönderdiklerini ve kabul etmediklerini söyledi.



Esinin marketten gofret alip eve getirdigini ifade eden Hikmet Özden, kizi Esmiray’in gofret istedigini ve annesinin ona aldigi gofreti verdigini belirtti.

Özden, “Kizim gofreti açinca kardesi yanindaydi gofreti ona verdi. Bir müddet sonra ‘anne anne gel kardesim boguluyor’ diye sesleniyor. Annesi gelip baktiginda çocuk nefes alamiyor. Sirtina vuruyor, sirtindan bir sey çikmayinca parmagini bogazina koyup kagit parçasini çikariyor. Daha sonra markete gittik. Eti’nin ürünleri oldugunu söylediler. ‘Bizimle alakasi yok’ dediler. Avukatima basvurup onunla görüstüm. O da, ‘hukuk süreci baslatin’ dediler. Biz de bu süreçle ilgileniyoruz” dedi.



“Çocuklariniza bir sey verirken önce kontrol edin”

Baldizinin tüketici haklarina gittigini kaydeden Özden, “Islerimden dolayi baldizimi yolladim. Baldizim da bes yere gidince besi de basindan salmis. Hiç biri ilgilenmedi. Ilgilenen yer de elimizdeki kagida ‘bu kagitla bir sey yapamazsiniz’ demisler. Bizim derdimiz para almak degil. Bunu kimse böyle düsünmesin. Bizim çocugumuzun sagligi söz konusu. Bugün bizim çocugumuz olur, yarin baskasinin çocugu olur. Annesi yetismeyip bu çocuga bir sey olsaydi vebalini kim ödeyecekti. Lütfen, denetimleri dogru düzgün yapsinlar. Büyük firmalar denetlenmiyor, bunun bilincindeyim. Eti’yi aradik, bize özür niyetine bir koli Eti’nin ürünlerini gönderdiler. Biz bunlari kabul etmeyince onlar güvenlige biraktilar. Ailelere su çagrimiz var. Çocuklariniza bir sey verirken önce kontrol edin, dikkat edin. Saglik önemlidir. Onlar insanlarin sirtindan para kazanip bu seye dikkat etmiyorlar. Bunlara biz dikkat edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA