Erzurum'a 42 Milyon Hibe Destegi

Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum Il Koordinatörlügü tarafindan IPARD II programi kapsaminda 2021 yili içerisinde toplam yatirim tutari 141,3 Milyon TL olan 61 adet proje için yatirimcilara yapmis oldugu 42 Milyon TL hibe ödemesi ile 2020 yilina oranla hibe destegini yüzde yüz artarak rekor tazeledi.

Erzurum'a 42 Milyon Hibe Destegi
Il Koordinatörü Dr. Atilla Özlü; 2021 yilinda yapilan ödemeler içerisinde Büyükbas ve Küçükbas Et ve Süt üretimi, Et ve Süt Isleme, Aricilik, Yöresel Ürünler, Kirsal Turizm, Makine Parklari, Yenilenebilir Enerji, Alabalik Çiftlikleri, Kültür Mantari Yetistiriciligi ve Zanaatkarlik Tesisleri bulundugunu belirtti.

2021 yilinda toplam 42 Milyon TL hibe ödemesi gerçeklestirerek bu rakamin 2020 yilina oranla yüzde yüz arttigini ifade eden Özlü, “Hibe destegi sagladigimiz projelerin faaliyete geçmesiyle üretime ve istihdama önemli katki saglanmistir” dedi.

Özlü, TKDK Erzurum Il Koordinatörlügü olarak geçmis yillarda oldugu gibi 2022 yilinda da insan sagligi, hayvan sagligi, hayvan refahi, gida hijyeni ve güvenligi konularinda AB standartlarini saglayan isletmelerin ilimize kazandirilmasina devam edilecegini belirtti.

Özlü, “Bu minvalde 2022 yilinda bitirilmesi planlanan yatirimlarimiz için çiftçilerimize ve yatirimcilarimiza 32,4 milyon TL hibe ödemesi yapilacaktir. Bunlara ilave olarak 2022 yili Subat ayi basinda 11. Proje Çagri ilani kapsaminda alinacak yeni projeler ile yatirimcilarimiza sagladigimiz hibe destek miktarinin daha da artacagini belirtti.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çesitlendirilmesi ve Is Gelistirme kapsaminda ön çagri metni yayinlanan ilan kapsaminda Süs Bitkileri, Tibbi ve Aromatik Bitkiler, Mantar ve Misel, Fide ve Fidan, Çiçek Sogani Yetistiriciligi, Aricilik ve Ari Ürünlerinin Üretimi, Zanaatkarlik ve Yerel Ürün Isletmelerinin Kurulumu, Kirsal Turizm, Su Ürünleri Yetistiriciligi, Makine Parkalari ve Yenilenebilir Enerji Tesislerinin Kurlumu için yapilacak proje basvurulari yüzde 65 hibe desteginden yararlanacaktir. Ayrica onaylanacak projelerin hibe tutarlarinin yüzde 50’si oraninda yatirimcilara ön finansman olarak avans saglanacaktir” diye konustu.

Ortaya çikacak bu yatirimlar sayesinde ilin ekonomisinin canlanmasina ve istihdamin artmasina katki saglayacagini ifade eden Özlü, proje yapmayi düsünen yatirimcilarimizin Il Koordinatörlügü ile iletisime geçmeleri gerektigini belirtti.

Kaynak: İHA