Cumhurbaskani Erdogan'dan Türk Devletleri Liderleriyle Kazakistan Diplomasisi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türk Devletleri Teskilati Dönem Baskani olarak Kazakistan’daki gelismeler hakkinda teskilat üyesi ülkelerin liderleriyle ayri ayri telefon görüsmesi gerçeklestirdi.



Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskani Erdogan, Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, basta olmak üzere, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov ve Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev ile gerçeklestirdigi telefon görüsmelerinde Kazakistan’daki son gelismeler üzerine fikir teatisinde bulundu. Cumhurbaskani Erdogan, Kazakistan Cumhurbaskani Tokayev ile yaptigi görüsmede, dost ve kardes Kazakistan’da yasanan gelismeleri yakindan takip ettigini belirterek, olaylarda hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara sifa temennisinde bulundu.

Türkiye’nin Kazakistan’la dayanisma içinde oldugunu ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, Türk Devletleri Teskilati’nin da yaptigi açiklamada Kazakistan’a destegin altini çizdigini belirtti.



Kazakistan’da yeni hükümetin bir an önce kurulmasini ve gerginligin kisa sürede sona ermesini temenni ettigini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, Kazakistan halkinin karsilikli güven ve diyalog çerçevesinde sorunlari asacagina inandigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan, gerek duyulmasi halinde Türkiye’nin her türlü teknik bilgi ve tecrübe paylasimini gerçeklestirmeye hazir oldugunu kaydetti.



Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Kirgizistan Cumhurbaskani Caparov ve Özbekistan Cumhurbaskani Mirziyoyev ile görüsmelerinde de Kazakistan’in istikrari ve güvenliginin komsulari basta olmak üzere tüm bölge için mühim oldugunu vurgulayarak, kardes Kazakistan’in diyalog yoluyla bu sorunu asacagina emin oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA