'Bir Kitap Bir Bilet' Ve Adanali Duyarliligi

Adanalilar, kentin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil etkinlikleri kapsaminda, ünlü yazar Ertugrul Sertbas’in, duygu seli yasatan, “Kivilcimdan Aleve” adli tek kisilik gösterisini, sadece bir kitap bagislayarak izleme firsati buldular.

'Bir Kitap Bir Bilet' Ve Adanali Duyarliligi
Bilet satisi olmayan gösteri için sadece okunmus bir kitap bagisi karsiliginda bilet temin eden Adanalilar, tek kisilik gösterinin düzenledigi alisveris merkezinin salonuna akin ettiler.

Evlerinde atil duran okunmus kitaplarin yani sira satin aldiklari yeni kitaplari da bilet karsiliginda bagisladiklari gözlenen Adanalilar, hem Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunun hem de genç nesillerin kitap okuma aliskanligina katkida bulunmanin gururunu yasadilar.

Etkinligin sponsoru olan Özel Akdeniz Okullari Genel Müdürü Aycan Aktürk, oyun öncesinde yaptigi açiklamada, Ertugrul Sertbas’in gösterisini baska bir etkinlikte izlediklerini, çok etkilendiklerini ve bu duyguyu herkesin yasamasini istediklerini belirtti.

Kitap okumanin öncelikle düsünceyi besleyen en önemli unsurlar içerisinde yer aldigini, dünyaya bakis açisini hatta yasam felsefesini bile degistirdigini anlatan Aktürk, “Okuyan bir nesil istiyoruz. Bu nedenle bir kitap okununca evlerin, isyerlerinin bir kösesinde atil kalmasina izin vermemeliyiz. Bu etkinligimizle hem kurtulus coskusunu yasamak istedik hem de çocuklarimizin okuma aliskanliklarina katki sunmak istedik” dedi.



Hedef 5 bin kitap

Gösteri bileti karsiliginda toplanan kitaplari, buna ihtiyaci olan ancak maddi imkansizliklar nedeniyle ulasamayan genç nesillere ulastiracaklarini belirten Aktürk, Milli Egitim Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen “Kütüphanesiz okul kalmasin” projesine destek vereceklerini bildirdi.

Aktürk, etkinlikte 5000 kitap hedefi ile yola çiktiklarini ancak, bu sayininin asildigini tahmin ettiklerini belirterek, “Birçok duyarli Adanali hemserimiz etkinligimize destek verdiler. Hatta genç yazarlarimiza destek için satin aldiklari yeni kitaplari getirenler de oldu. Iste Adanali duyarliligi budur. Tebrik ediyorum” dedi.

Aktürk, öncelikle toplanan kitaplari ayristiracaklarini, çocuklar için uygun olmayanlari ise Ince Memed Kütüphanesine bagislamayi planladiklarini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili az bilinen ve yasanmis olaylarin anlatildigi, kimi hüzünlü, kimi eglenceli, kimi insanin yüregini bu vatanin bir evladi olmaktan dolayi gurur ve heyecanla dolduran olaylardan olusan gösteri sirasinda bazi izleyicilerin gözyaslarina hakim olamadiklari gözlendi.
Kaynak: İHA