Bir Kisinin Öldürüldügü Kavganin Ilk Durusmasi

Eskisehir’in Alpu ilçesinde iki tekel bayii isletmecisi arasinda çikan ve 1 kisinin hayatini kaybettigi biçakli kavga olayinda saniklarin yargilanmasina baslandi.

Bir Kisinin Öldürüldügü Kavganin Ilk Durusmasi
Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk durusmasinda, maktul Recep Ak’i ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis istemiyle yargilanan tutuklu sanik Muhittin Selçuk A., ‘basit yaralama’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarindan tutuksuz yargilanan saniklar Ugur T. ve Ahmet Can A. ile taraf avukatlari mahkeme salonunda hazir bulundu. Mahkeme heyeti olay gününe iliskin saniklarin savunmalarini ve 13 tanigin beyanlarini dinledi.

“’Biz sana çarsiya çikma demedik mi’ diyerek bana saldirdilar”

Durusmada söz alan tutuklu sanik Muhittin Selçuk A., maktul Recep Ak’in mahallede Efkan T.’nin mülkiyetindeki baska bir tekel bayiinde çalistigini ve aralarindaki rekabetten dolayi kendisine sürekli tehdit ve baskida bulunduklarini söyleyerek, “Olay gecesi eve gittim. Halil Ibrahim’le bulusup oturduk. Daha sonra benim aracimla gezmeye çiktik ve Efkan’in araciyla karsidan gelirken denk geldik. Daha sonra U dönüsü yaparak beni takip etmeye basladilar. Korna basarak arkamdan selektör yaptilar ve sonrasinda hizlanip araci önüme kirarak yolu kestiler. Sanik Ugur ve maktul araçtan inerek benim aracimin basina geldiler. Ben araçtan inmedim. ‘Biz sana çarsiya çikma demedik mi’ diyerek bana saldirdilar. Ugur’un elinde ters tuttugu bir biçak vardi ve bana yumruk salladi. Daha sonra Recep ve Ugur benim arabamin içine binerek beni araç içerisinde darp ettiler. O sirada yanimdaki arkadasim yapmamalari için yalvariyordu. Arabanin içinde darp edilirken, tedirgin oldugum için aracimin içerisinde bulunan meyve biçagini elime aldim. Sonra muhtar Kenan gelip bizi ayirdi ve meyve biçagini elimden aldi. Bana evime gitmemi söyledi.

Eve giderken tekrar gruplar halinde önümü keserek küfür ve hakaretler savurdular. Ben de araçtan inip ‘niye küfrediyorsunuz, ben size ne yaptim’ dedim. Recep biçakla kosarak üstüme geldi. Bir tane yumruk salladim. Sonra sanik Ugur geldi ve elinde ters tuttugu biçakla bana saldirmaya basladi.

Biçagi sallarken biri sol böbrek kismima isabet etti. Aldigim darbelerle orada ne yaptigimi hatirlamiyorum. Benim elimde hiçbir sekilde biçak yoktu. Ben sanik Ugur’un cinayeti isledigini düsünüyorum. Ben hiçbir sey yapmadim." dedi.



“Yanindan geçerken bizim araca bakarak küfretti”

Durusmada savunma yapan tutuksuz sanik Ugur T., “Saniklar ve maktulü taniyorum. Olay günü Recep ve diger arkadaslarla alkol aliyorduk. Recep isinin oldugunu söyleyerek yanimizdan ayrildi, sonra geldi. Muhittin’in kendisini takip ettigini söyledi.

Sonra kalkti ve alkollü oldugu için ben de basina is gelmemesi için onunla gittim. Muhittin’in araciyla karsilastik. Yanindan geçerken bizim araca bakarak küfür etti. Recep küfrü duyunca U dönüsü yapti. Arkasindan bir süre takip ettik ve sonunda önüne kirdi. Olayin büyümesin engellemek için arabadan ilk ben indim. Muhittin arabanin içindeyken cam açikti ve küfür etti. Ben de ona tokat attim. O sirada etraf kalabaliklasti ve bizi ayirdilar. Benim elimde biçak yoktu. Ben Muhittin’in aracina binmedim sadece disaridan vurdum. Muhtar bizi kahvehanenin oraya çekti, ben ne oldugunu anlamadan sanik Muhittin ve maktul Recep kavga etmeye basladilar. Biz ayirmaya kostuk. Muhittin o karmasada beni biçakla yaraladi. Muhittin’in nasil yaralandigini bilmiyorum, ben yapmadim. Maktulün nasil biçaklandigini görmedim” diye konustu.

Tutuksuz sanik Ahmet Can ise savunmasinda olay gününü anlatarak, elinde biçak olmadigini ve Muhittin’in kendisini biçakladigini belirterek, tutuklu sanik Muhittin Selçuk A.’dan sikâyetçi oldugunu söyledi.



Tanik beyanlarini dinleyen mahkeme heyeti, saniklarin mevcut hallerinin devamina hükmederek durusmayi 8 Mart’a erteledi.

Olayin geçmisi

Edinilen bilgilere göre, Alpu ilçesi Bozan Mahallesi’nde tekel bayi isleten Recep Ak ve beraberindeki arkadaslari Ahmet Can A. ve Ugur T. ile aralarinda is yeri anlasmazligi bulunan tekel bayii isletmecisi Muhittin Selçuk A. arasinda tartisma çikti. Çikan tartisma kisa sürede kavgaya dönüstü. Kavgada Muhittin Selçuk A., biçakla Recep Ak’i gögsünden, Ahmet Can A. ve Ugur T.’yi de çesitli yerlerinden yaraladi. Bu sirada Ugur T. de yanindaki biçakla Muhittin Selçuk A.’yi yaraladi. Yaralilar kendi imkânlari ile Alpu Devlet Hastanesi’ne ulasti. Yaralilardan Recep Ak, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Ugur T. ve Ahmet Can A. Eskisehir Sehir Hastanesi’ne, Muhittin Selçuk A. ise Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Kaynak: İHA