Bilecik'te Kadinlara 'Ilk Yardim' Ve 'Saglikli Yasam' Egitimi Verildi

Türk Kizilay’i Bilecik Subesi kadin ailesi kahvalti organizasyonunda bulustu. Kahvalti sonundan katilimcilara ’Ilk Yardim’ ve ’Saglikli Yasam’ egitimi verildi.

Bilecik'te Kadinlara 'Ilk Yardim' Ve 'Saglikli Yasam' Egitimi Verildi
Türk Kizilayi Bilecik Subesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Il Kadin Kollari Baskani Sevcan Uzun öncülügünde bir araya gelen kadinlar karsilikli fikir alisverisinde bulunarak, 2022 yilinda yapilacak programi planladilar. Kahvalti sonrasi bir açiklama yapan Uzun, "1868 yilinda kurulan merhamet çinari Kizilay’a Bilecik’te kadin eli degecek dedik ve kadin gönüllülerimiz ile birlikte birçok faaliyet planladik ve uyguladik. Periyodik zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gida kolisi yardimi, durumuna göre nakdi yardim, giysi ve ayakkabi yardimi, yeni dogan bebeklere sevgi bohçasi dagitimi gerçeklestirdik. Kan ve Kök hücre bagisi ile ilgili bilgilendirmeler yapip, bagis programlari organize ettik. Kurban bayraminda ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlik dagittik. Yine kavurma ve kiyma dagitimi gerçeklestirdik. Ramazan bayraminda koli ve kavurma dagittik. Kizilay kadin butik açarak, eski subemizde bebek’ten baslayip tüm yas grubuna pek çok ihtiyaç sahibinin kiyafet, ayakkabi ihtiyacini karsiladik. Ayrica; kurban, adak, sadaka gibi pek çok bagislara da talibiz. Kizilay’da esas olan gönüllülük, herkes Kizilay gönüllüsü olabilir, birlikte bayramlarda koli dagitabiliriz, çocuklara bayramlik dagitir, tüm ihtiyaç sahiplerini giydirebiliriz yada bagista bulunmak isteyenleri yönlendirebiliriz. Bunlar için bizlere ulasmaniz yeterli" dedi.

Öte yandan, programin devaminda Kizilay kadin ekibi tarafindan ilk yardim egitimi ve saglikli yasam egitimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA