Bakan Yanik Açiklamasi 'Ocak Ayina Iliskin Yasli Ve Engelli Ayliklarini Hesaplara Yatiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Ocak ayina iliskin yasli ve engelli ayliklarinin hesaplara yatirilmaya baslandigini duyurdu.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Ocak Ayina Iliskin Yasli Ve Engelli Ayliklarini Hesaplara Yatiriyoruz'
Bakan Derya Yanik, Ocak ayina iliskin yasli ve engelli ayliklarinin ödemeleri ile ilgili açiklamalarda bulundu. Ocak ayi içerisinde yaklasik 640 milyon TL tutarinda yasli ayligi yardiminda bulunacaklarini kaydeden Bakan Derya Yanik, ödeme dönemi içerisinde yaklasik 495 milyon TL de engelli ayligi ödemesi yapacaklarini ifade etti.

Yasli ve engelli ayliklari kapsaminda 1 milyar 135 milyon TL’yi asan bir ödeme yapacaklarinin altini çizen Bakan Derya Yanik, “Ocak ayina iliskin yasli ve engelli ayliklarini hesaplara yatiriyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yasli vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Bakan Derya Yanik, engelli ve yasli vatandaslara yönelik hizmetlerin insan odakli ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldügünü söyledi.



Engelli ve yasli vatandaslara yönelik kapsayici ve düzenli olarak sosyal yardim programlari gelistirdiklerini belirten Bakan Derya Yanik, “Engelli ve yasli vatandaslarin toplumsal hayata tam ve etkin katilimi ile bagimsiz bir sekilde yasayabilmeleri için egitimden sagliga, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaslilarimizin yanindayiz” ifadelerini kullandi.

(Oguzhan Halil Özbek /IHA)
Kaynak: İHA