Akdeniz Belediyesi, Ibadethanelerin Temizligine Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi, halkin saglikli ve nezih bir ortamda ibadetlerini ifa etmelerini saglamak amaciyla ilçe sinirlarinda bulunan cami, kilise, Kur’an kursu gibi ibadethaneler ve egitim yuvasi okullarda dezenfekte çalismalarina devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi, Ibadethanelerin Temizligine Devam Ediyor
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, korona virüs salginin Türkiye’de görüldügü ilk günden bu yana halk sagliginin korunmasi ve sürdürülmesi amaciyla tüm ilçede baslatilan seferberlik, yeni yilda da yogun sekilde sürdürüyor. Özel donatilmis son teknoloji bir araç ile güçlendirilen mobil dezenfekte ekibi, cami, kilise, mescit, türbe ve ziyaretler gibi ibadethanelerin yani sira, okullarda dezenfekte ve temizlik çalismalarina yogun sekilde devam ediyor.

Yeni Hal Kompleksi Camisi bastan sona dezenfekte edildi

Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli olarak hizmet veren mobil dezenfekte ekibi, bu kapsamda, İçel’in en büyük ibadethanelerinden biri olan ve İçel Hali içerisinde bulunan Yeni Hal Kompleksi Camisinde önce kapsamli bir temizlik, ardindan da korona virüs salginina karsi yogun bir dezenfekte çalismasi gerçeklestirdi.

“Korona virüse karsi seferberlik halini hiç birakmadik”

Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak, salginin basladigi ilk günden bu yana Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli olusturulan mobil ekiplerin, ilçe geneline araliksiz hizmet verdiginin altini çizdi. Baskan Gültak, “Toplum sagliginin korunmasi ve sürdürülmesi için üzerimize düsen sorumlulugu eksiksiz yerine getirmeye çalisiyoruz. Korona virüs salgininin ülkemizde de görülmeye basladigi ilk günden bu yana seferberlik ve teyakkuz halini hiç birakmadik. Belirledikleri plan ve program dahilinde hareket eden mobil ekiplerimiz de Akdeniz sinirlari içerisinde bulunan 114 cami, 2 kilise, mescitler ve Kur’an kurslarinda hem temizlik hem de salgina karsi hijyen çalismalarini kesintisiz sürdürüyor” dedi.



“Salgina karsi mücadeleyi kazanmak için kurallara riayet edelim”

Bir yandan vatandaslarin saglikli ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini sagladiklarini, bir yandan da korona virüs salgini ile mücadeleye araliksiz devam ettiklerini kaydeden Gültak, “Halk sagliginin korunmasi ve sürdürülmesi noktasinda Akdeniz Belediyesi olarak hizmet ve projelerimiz kesintisiz sürecek. Vatandaslarimizdan tek istegimiz, asilarini eksiksiz yaptirip, maske, mesafe ve hijyen kurallarina riayet etmeleri. Maalesef sevdiklerimizi yitirmemize veya birbirimizden uzaklasmamiza yol açan salgina karsi mücadeleyi kazanmak istiyorsak elbirligiyle kurallara uymaliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA