AK Parti MKYK Üyesi Parlak'tan TMMOB'a Sert Tepki Açiklamasi 'Diyarbakir Sahipsiz Degil'

AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, TMMOB Diyarbakir Il Koordinasyon Kurulunun kentsel dönüsüme tepki vermesi üzerine sert açiklamalarda bulundu. Parlak, “Yerel dönüsümden rahatsiz olan sehir plancilari odasinin açiklamalari hezeyan vericidir” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Parlak'tan TMMOB'a Sert Tepki Açiklamasi 'Diyarbakir Sahipsiz Degil'
Diyarbakir’daki gecekondu yapilasmalar ’yerinde dönüsümle’ bir kismi modern yapilar, park alanlari ve sosyal donatilar ile kentin dokusuna uygun hale getirildigini belirten Parlak, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Valilik, Büyüksehir ve ilçe belediyelerinde hummali bir çalisma baslatildigini hatirlatti. Parlak, toplumda büyük bir ilgi uyandiran çalismalarin tarafli tarafsiz herkesin takdirini kazandigini ifade etti.

Son günlerde yerel dönüsümden rahatsiz olan sehir plancilari odasinin açiklamalari hezeyan verici olduguna deginen Parlak, “Bu meseleyi ideolojik denkleme tasiyarak, toplumda algi olusturarak, dogru olmayan bilgileri paylasarak neyi amaçlamak istedikleri toplumun takdirindedir. Yapilarin sakinleri, yikimlar yapilirken memnuniyetlerini dile getirmeleri herhangi bir sorun ve problemlerle karsilasilmazken, sanki ortada bir memnuniyetsizlik, magduriyet varmis gibi açiklama yapmak durumdan vazife çikarmaktir” dedi.

Dünya tarihinde kaçak yapilasmalarin yikilmasina itiraz eden, sesini yükselten baska bir yapi var midir diye soran Parlak, “Halkimizin kötü ve bakimsiz yapilar yerine insani kosullari daha iyi, yasam kosullari iyilestirilmis bölgelerde hayatlarini devam etmelerinden neden rahatsizlar? 2006 yilinda imar plani yapilan Peyas Mahallesindeki plansiz yapilasmalar 2021 yilinda mahalle sakinleri ve muhtar ile yapilan görüsmeler neticesinde tam uygulama asamasina geçecekken TMMOB Sehir Plancilari Odasi neden mahkemeye basvurup yürütmeyi durdurma karari aldi. Diyarbakir’in binlerce yillik tarihi surlarin etrafindaki yapilasmalar, ikamet edenlerle anlasip ortak kararlar alinarak yikilmasina neden itiraz ediyorlar? Çukur eylemlerinde camiler, kiliseler, hamamlar, okullar, kültür yapilari bir tarih yakilip yikilirken neredeydiler? Tarihi yapilarin altina bombalar dösenirken neden bu vahsete dur demediler? Kaçak yapilarla mücadele etmeyi mahkemeye tasimak ne zamandan beridir suç olmaya basladi? Vatandas uygulamadan memnun, hak sahipleri mutlu insanimiz magdur edilmemis iken kimin, kimlerin adina açiklamada bulunuyorlar? Bu memleketin ve milletin menfaatine bir açiklamaniz olmayacak mi? Bu kent bu milletin. Bu kent Diyarbakir’in, bu kent sahipsiz degil” diye konustu.

Kaynak: İHA