19 Mayis Belediyesi Açiklamasi 'Telefona Degil, Hayata Tutun'

Önceki yillarda hazirladigi sosyal mesajlarla adindan söz ettiren 19 Mayis Belediyesi, 2022 yili için ise dikkat daginikligina ve sonucunda trafik kazalarinin yüzde 60’ina neden olan, araç kullanirken cep telefonu kullanimina dikkat çekmek için sosyal mesaj çalismasi hazirladi.

19 Mayis Belediyesi Açiklamasi 'Telefona Degil, Hayata Tutun'
Hazirladigi sosyal mesajlarda, 2020 yilinda Yesilçam replikleriyle ‘’Temizlik-Maske-Mesafe”, 2021 yilinda “Hayatini Tehlikeye, Izmaritini Yere Atma” çalismalariyla dikkatleri çeken 19 Mayis Belediyesi 2022 yili için hazirladigi “Telefona Degil, Yola Bak”, “Hikâyeniz Burada Bitmesin”, “Telefona Degil, Hayata Tutun” seklindeki sosyal mesajlarla ilçedeki billboard ve raketleri donatti.

Araç kullanirken, cep telefonu ile konusmanin, mesajlasmanin, sosyal medya kullanmanin dikkat dagittigina ve gerçeklesen trafik kazalarinin yüzde 60’ina yakinina neden olduguna dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak için çalisma baslattiklarini belirten 19 Mayis Belediye Baskani Osman Topaloglu, “Araç kullanirken cep telefonu ile ilgilenmek, trafikte daha fazla hata yapmak demektir. Soförler dikkat daginikligina neden olan bu davranis sonucunda bazi tehlikeli durumlarin ya hiç farkina varamamakta ya da önlem almakta geç kalmaktadirlar. Birçok arastirmada dogrulanan baska bir bulgu ise ele alinmadan kullanilan araca bagli telefonlarin kaza riski açisindan hiç bir yarar saglamamasidir. Çünkü sürücü için dikkat dagitici olan yönü telefonun fiziksel özellikleri degil, konusmanin yogunlugudur. O yüzden diyoruz ki, ‘Telefona degil hayata tutun” dedi.

Kaynak: İHA