Müsteri Gibi Girdigi Dükkanda 10 Bin TL'lik Telefonu Çaldi

Küçükçekmece’de bir telefon dükkanina müsteri gibi gelen hirsiz, is yeri çalisanin oyalayarak telefon çaldi. O anlar kameralara yansidi.

Müsteri Gibi Girdigi Dükkanda 10 Bin TL'lik Telefonu Çaldi


Olay, geçtigimiz Pazar günü aksam saatlerinde Küçükçekmece Sefaköy çarsida bir telefon dükkaninda yasandi. Edinilen bilgiye göre, kimligi belirsiz sahis, müsteri gibi dükkana gelerek bazi telefonlarin fiyatlarini sormaya basladi.

Eline bir telefon alan sahis, dakikalarca telefonu inceledi. Özelliklerini ögrendigi yaklasik 10 bin TL’lik telefonu cüzdanin üzerine koyarak, telefonun kutusunu is yeri çalisanina verdi. Ardindan oyalama taktigiyle baska telefonlarin fiyatini sordu. Yaklasik 5-6 dakika boyunca telefonlari inceleyip fiyatini soran sahis, baska müsteri geldigi sirada cüzdanin üzerine koydugu telefonu alip kaçti.

HIRSIZIN TELEFONU ÇALDIGI ANLAR KAMERADA

Is yeri çalisani daha sonra tezgahi kontrol ettiginde telefonun olmadigini fark etti. Bunun üzerine is yeri sahibi Yavuz Daglar’i, telefonla arayarak haber verdi. Olay yerine gelen Daglar, güvenlik kamerasi görüntülerini alarak polise bildirdi. Polis ekipleri, hirsizi yakalamak için çalisma baslatti.

Hirsizin is yeri çalisanini oyaladigi anlar ile telefonu çalip kaçtigi anlar güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi.

“HIRSIZLARIN BIR AN ÖNCE YAKALANMALARINI ISTIYORUZ, INSANLARIN CANINI YAKMASINLAR”

Yasanan hirsizlik olayini anlatan is yeri sahibi Yavuz Daglar, “Pazar günü aksam saatleriydi, artik herkes yavas yavas çekilirken, dükkanlar da bostu. Ben de burada yoktum. Sapkali, maskeli kendini kapatan biri, bizim dükkana gelmis. Bu sefer bizim de dükkanda olmadigimizi gözetleyerekten dükkana gelip, 5-6 dakika o cihaz, bu cihaz derken çocugun kafasini iyice karistirip, en son telefonu buradan alarak cebine koydu. Telefon kirmizi, göze gelmesin diye siyah tarafini cüzdanini üzerine koyuyor ondan sonra yavas yavas buradan çikiyor. O sirada birkaç kisi de müsteri olarak var. Ama magdur olduk bu konuda. Gerekli yerlere sikayetimizi yaptik. Telefon güvensizligi ve hirsizliklarla ilgili bu sektörde çalismalarimiz var. Bu kisilerin bir an önce yakalanmasini ve cezasini çekmesini istiyoruz. Insanlarin canlarini yakmalarini istemiyoruz” diye konustu.

(Medeni Topaloglu-IHA)
Kaynak: İHA