Fethi Sekin'in Sehadetinden Önce Izin Almayi Planladigi Ortaya Çikti

5 Ocak 2017’de PKK’nin Izmir Adliyesine yönelik saldirisini önlerken sehit olan polis memuru Fethi Sekin’in yakin arkadasi Baki Firat, “Fethi Sekin, o gün isten erken çikip benimle birlikte Aydin’da ameliyat olan babasini ziyaret edecekti ama saldirida sehit oldu. Rabbim ona sehadet serbetini içmeyi nasip etti” dedi.

Fethi Sekin'in Sehadetinden Önce Izin Almayi Planladigi Ortaya Çikti


5 Ocak 2017’de Izmir Adliyesi önünde meydana gelen terör saldirisinda teröristlerle kahramanca çatisarak sehit düsen polis memuru Fethi Sekin, ölümünün 5. yil dönümünde Izmir’de aniliyor. Memleketi Elazig olan kahraman sehit için Izmir Elazig Kültür ve Dayanisma Dernegi de anma programi düzenleyecek. Sehit Sekin’in ayni zamanda yakin arkadasi olan dernek üyesi Baki Firat, Fethi Sekin’in 5 Ocak 2017 günü isten erken çikip Aydin’da ameliyat olan babasini ziyaret etme plani yaptigini ancak saldirida sehit düstügünü söyledi.

Sehidi gözyaslari içerisinde anan Firat, Izmirlileri tüm sehitleri anmak üzere Izmir Adliyesine beklediklerini belirtti.



“SALDIRIDAN ÖNCE IZIN ALACAKTI”

Sehit Sekin’in olay günü saat 11.00’de kendisini aradigini ifade eden Firat, “O gün beni arayip ‘Bugün babam Aydin’da ameliyata girecek. Buradan beni al, beraber Aydin’a gidelim’ dedi.

Ben o sirada pazarda çalisiyordum. Is yogunlugu nedeniyle haberlere bakamamistim. Ardindan oglum arayip ‘Baba, Fethi Amca’nin oldugu yerde bombali saldiri olmus’ dedi.

Tezgahimi toplamadan adliyeye gittim. Fethi’yi hastaneye sevk ettiklerini söylediler ancak hastaneye gittigimizde Fethi’nin sehadet haberini aldim. O gün, saldiridan önce aslinda izin alacakti. Ben mesai bitiminden daha erken bir vakitte onu adliyeden alacaktim ama saldirida sehit oldu. Rabbim ona sehadet serbetini içmeyi nasip etti. Mekani cennet, ruhu sad olsun. Ülkemiz ve bizim için büyük bir aci” diye konustu.



SEHITLERI ANACAKLAR

Fethi Sekin’in kardesi gibi oldugunu dile getiren Firat, “O benim arkadasim, kardesimdir. Kardesimi bizden kopardilar. Arkadasim, kardesim, 5 Ocak 2017’de hain bir saldirida sehit oldu. Izmir Elazig Kültür ve Dayanisma Dernegi olarak biz de Fethi Sekin’i anacagiz. Izmir Adliyesinde yapilan programin ardindan tüm sehitlerimiz için dualar edecegiz. Bütün Izmir’e, ‘Gelin, sehitlerimizi yalniz birakmayin’ diyoruz. Fethi Sekin, mükemmel bir insandi. Insan sevdalisi, vatan sevdalisi oldugu için mermilerin üzerine kosa kosa gitti” sözlerine yer verdi.

“UNUTMAYACAGIZ, UNUTTURMAYACAGIZ”

Izmir Elazig Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Ufuk Öztürk ise sunlari söyledi: “Sehit Fethi Sekin, Elazig’imiz ile Izmir’imizi kan kardesi yapti. Ülkemizin bekasi için, milletimizin gelecegi için bu halkin neler yapabilecegini kursunlara gögsünü siper ederek gösterdi. Fethi Sekin, bizim ülkemizde bu birlik ve beraberlik oldugu müddetçe, güçlüklerin nasil üstünden gelinebileceginin en güzel kanitidir. Unutmak, tükenmektir. Onu unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Milletin huzuru, devletin devami, milletimizin sürekliligi için sehitlerimizi anmamiz gerekiyor. Biz de yarin anma programinin ardindan Fethi Sekin’in anitina karanfiller birakacagiz. Mevlid okutacagiz, lokma döktürecegiz ve tüm sehitlerimiz için dualar edecegiz.”

(Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri / IHA)
Kaynak: İHA