Abdiogullari, Adana'nin Kurtulusunu Çifte Gururla Kutluyor

Anadolu 500’de 40 basamak yükselirken, OSBÜK Arastirmasinda da “5 dalda 5 yildiz” ödülünün sahibi olan Abdiogullari Plastik Ambalaj Sanayi A.S, Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunu çifte gururla kutluyor.

Abdiogullari, Adana'nin Kurtulusunu Çifte Gururla Kutluyor
Adana Sanayi Odasi, Adana Ticaret Odasi, Adana Ticaret Borsasi ve Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi is birligiyle düzenlenen Ekonomiye Yön Verenler Ödül Töreni’nde, Abdiogullari Plastik Ambalaj Sanayi A.S üç dalda ödül aldi.

“En fazla istihdam saglayan firmalar” kategorisindeki ödül, TOBB Baskani Rifat Hisarcikloglu tarafindan Abdiogullari Plastik Ambalaj Sanayi ve A.S Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü’ye verildi.

“ISO ilk 1000’de yer alan firmalar” kategorisindeki ödül, TOBB Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi Yönetim Kurulu Baskani Cemil Çiçek tarafindan, firmanin yönetim kurulu üyesi Mehmet Sütcü’ye verildi.

“TIM Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçi firmasi” kategorisinde ödül ise AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci tarafindan Abdiogullari A.S Yönetim Kurulu Üyesi ve FILPA Ambalaj ve Dis Tiaret A.S Genel Müdürü Salih Sütcü’ye verildi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde, toplam 400.000 m2 alana kurulu 9 tesiste, Polipropilen ve Polietilen hammaddeleri ile Endüstriyel, Tarimsal, Teknik Tarim ve Teknik Tekstil alaninda gerçeklestirdikleri ürünleriyle büyüyen Abdiogullari, Anadolu 500’deki zirve yolculugunu bu yil da sürdürdü.

Türkiye’nin ilk 500 sanayi kurulusu arasinda 297’nci, Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nce yapilan ilk 1000 ihracatçi siralamasinda 290’nci, Fortune 500 Türkiye 2020’de ise 351’nci sirada bulunan Abdiogullari, Anadolu’nun en büyük 500 sirketi siralamasinda geçen yila göre 40 basamak birden siçrama yapti.

Merkezleri Istanbul, Ankara ve Izmir disindaki illerde bulunan sirketlere yönelik olarak Ekonomist Dergisi ve TEB is birliginde gerçeklestirilen "Anadolu’nun En Büyük 500 Sirketi" arastirmasi sonuçlarina göre, geçen yil 125’nci sirada bulunan Abdiogullari, bu yil 85’nci oldu.

5 dalda "yildiz firma"

Abdiogullari, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) tarafindan 5 ana performans ve 5 yan performans kategorilerine göre yapilan OSBÜK-OSB Yildizlari Arastirmasi’nda ise bünyesindeki Filpa A.S ile birlikte toplamda 5 dalda 5 yildiz ödülü aldi.

OSBÜK’ün OSB’lerde faaliyet gösteren firmalari ihracat, iç ticaret, istihdam, yatirim, Ar-Ge gibi alanlarda performanslari yönünden degerlendirilerek, ilk 500 firmayi belirledigi arastirmasinda, “En Fazla Ihracat Yapan Ilk 100 Firma” arasinda, 5 ana performans siralamalarinda 37’nci sirada yer aldi.

Abdiogullari, “En Fazla Yurtiçi Ciro Yapan Ilk 100 Firma” arasinda 19’ncu, “En Fazla Istihdam Yapan Ilk 100 Firma” arasinda 23’ncü, “En Fazla Kadin Istihdam Yapan Ilk 100 Firma” arasinda 62’nci, “En Fazla Marka Tescil Sahibi Ilk 50 Firma” arasinda ise 34’ncü oldu.

Filpa Ambalaj ve Dis Ticaret A.S. Yönetim Kurulu Baskani ve Abdiogullari Plastik ve Ambalaj Sanayi A.S Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, elde edilen basarida tüm çalisanlarinin özverili çalismalarinin bulundugunu belirterek, “Ülke ekonomisinin, inovasyona önem veren , katma degeri yüksek ürünlerle büyüyüp güçlendiginin bilincinde olan Abdiogullari ailesi olarak; ihracat agirlikli ve istihdam saglayan yeni yatirimlarimizla büyümeyi milli bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

Salih Sütcü, 1963’ten bugünlere tasidiklari deneyim, güven ve kaliteli üretimle yollarina devam edeceklerini, basarinin bir varis noktasi degil yolculuk olduguna inanan bir felsefeye sahip olduklarini belirtti.

Ayni zamanda Adana Sanayi Odasi (ADASO) ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ATHIB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Salih Sütcü, “Sektöründe öncü konumunu kapasitesini arttirarak sürdüren, çalisana deger veren, degisime açik, bölgesinde lider, global bir sirket olma yolunda kaynaklarini verimli kullanan, teknolojisini sürekli gelistiren, çalisanlarindan güç alan, müsteri odakli bir sirket olma vizyonuyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Salih Sütcü, büyük ve güçlü Türkiye için üretmenin, istihdam saglamanin ve ihracatin önemine dikkati çekerek, “Adana’mizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. Yilinda, çifte gurur yasiyoruz. Bu vesileyle basta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaslarini, canlarini siper eden sehit ve gazilerimizi sükranla aniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA