Istanbul Merkezli 6 Ilde FETÖ'nün Adliye Yapilanmasina 2. Dalga Operasyon Açiklamasi 13 Gözalti

Fetullahçi Terör Örgütünün “Adliye Yapilanmasi”na yönelik yürütülen sorusturmada, MIT ve polis ekiplerince Istanbul merkezli 6 ilde düzenlenen ikinci dalga operasyonda, aralarinda zabit katibi, gardiyan ve icra müdür yardimcisinin da oldugu 13 süpheli yakalandi.

Edinilen bilgiye göre, Milli Istihbarat Teskilati (MIT) Istanbul Bölge Baskanligi ve Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, FETÖ/PDY’nin “Adliye Yapilanmasina” yönelik ikinci dalga operasyon için yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Birinci dalgasi 28 Eylül 2021 tarihinde adliye ve cezaevi çalisanlarina yönelik gerçeklesen operasyonda 17’si adliye çalisani 21 süpheli yakalanmis, 13 örgüt üyesi ‘etkin pismanlik hükümlerinden’ faydalanarak itirafçi olmustu.

Operasyonun ikinci dalgasi için MIT ve emniyet ekiplerince dügmeye basildi. FETÖ/PDY içinde “Mahrem sorumlular” diye adlandirilan hücre sorumlularinca ‘ankesör kartlari’ ve ‘büfe sabit’ hatlar üzerinden örgütsel iletisim modeline uygun sekilde periyodik ve ardisik arama kaydi oldugu tespit edilen 2’si aktif zabit katibi, 8’i aktif gardiyan, 1’i aktif icra müdür yardimcisi 1’i aktif bilgisayar isletmeni olan toplam 12 aktif adliye ve cezaevi çalisani ile 4’ü daha önce KHK ile kamudan ihraç edilmis toplam 16 örgüt üyesinin yakalanmasi için Istanbul, Tokat, Erzurum, Kahramanmaras, Kayseri ve Bursa‘da es zamanli operasyon düzenlendi.

Alti ilde yapilan ikinci dalga operasyonda 16 süphelinin 13’ünün yakalanarak gözaltina alindigi belirtildi.

Operasyonun ilk dalgasi 28 Eylül’de yapildi

Yakalanan FETÖ/PDY üyesi 13 süpheli sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürülürken, firari 3 zanlinin yakalanmasi için operasyonlarin sürdügü kaydedildi.

Adliye ve cezaevi çalisanlarina yönelik gerçeklesen sorusturmamin ilk dalga operasyonu 28 Eylül 2021 tarihinde düzenlenmisti. O tarihlerde FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü’nün ’Adliye Mahrem Yapilanmasi’na yönelik Istanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 17’si aktif adliye çalisani olan 21 süpheli gözaltina alinmis, 13 süpheli “etkin pismanlik hükümleri“ kapsamina dahil edilmisti.
Kaynak: İHA