Bartin Üniversitesinden 'Saglikli Yasama Destek Için Biz De Variz' Projesi

Bartin Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesinin düzenlemis oldugu Türkiye Is Kurumu destekli ‘Saglikli Yasama Destek için Biz de Variz’ isimli projenin açilis etkinligi gerçeklestirildi.

Bartin Üniversitesinden 'Saglikli Yasama Destek Için Biz De Variz' Projesi
Bartin Üniversitesi Agdaci Yerleskesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinligin açilis konusmasini yapan Türkiye Is Kurumu Il Müdürü Ali Solak, Bartin’da gerçeklestirilen çalismalardan bahsetti. Geride biraktiklari dönemde 283 egitim programi gerçeklestirdiklerini ifade eden Solak, Bartin Üniversitesi is birligiyle hayata geçirilen projenin tamamen engellilere yönelik önemli bir çalisma oldugunu söyledi.



“Bartin Üniversitesi sosyal projeleriyle öne çikiyor”

Bartin Üniversitesinde engelsiz yasam konusunda önemli çalismalar yapildiginin altini çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Kalite ve sürekli iyilesme anlayisiyla çiktigimiz yolculugumuzda engelli ögrencilerimizin her ihtiyacina uygun, örnek bir üniversite olusturmak için büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bu kapsamda yapilan degerlendirme sonucunda Yüksekögretim Kurulumuz tarafindan da Mekânda Erisilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde ödüllere layik görüldük. Önümüzdeki yil için gururla ifade etmek isterim ki; Mekânda Erisilebilirlik, Egitimde Erisilebilirlik ve Sosyo-Kültürel Erisilebilirlik alanlarinda 13 dalda basvurumuz olacak” dedi.

Türkiye’nin en kapsamli “Engelsiz Yasam Alanlari”ndan biri kuruluyor

Bartin Üniversitesi Engelsiz Yasam Alani Projesinin tamamlanmak üzere oldugunu kaydeden Rektör Uzun, “Türkiye’nin bu alandaki en kapsamli tesislerinden birini Kutlubey Yerleskemizde kuruyoruz. Yapiminda sona gelinen proje tamamlandiginda her tür engelli grubuna giren çocuklar ve yetiskinler ile aileleri, rehabilitasyon, egitim ve sosyal destek hizmetlerinden rahatlikla yararlanabilecek. Böylece engelli bireylerin ve ailelerinin yasam kalitesini arttiran örnek bir bütünlesik yapi bölgemize kazandirilacak” diye konustu.

Rektör Uzun, gerçeklestirilen projenin önemine de deginerek “Saglik Bilimleri Fakültemizin Türkiye Is Kurumu, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ve AKTIP Saglik Hizmetleri is birliginde gerçeklestirdigi proje engelsiz yasam ile ilgili çalismalara önemli katkilari olacaktir. Engelin onlari eksik gören kalplerde olduguna inaniyor, bu noktada degerli hocamiz Prof. Dr. Sayin Sevim Çelik ile AKTIP Saglik Hizmetleri Yönetim Kurulu Baskani Sayin Refik Akmaz basta olmak üzere hassasiyet gösteren ve çözüm üreten herkesi yürekten tebrik ediyorum. Ayrica her zaman yanimizda olarak bizlere destek veren Sayin Valimiz Sinan Güner’e, yakin ilgileri için Is Kurumu Bartin Il Müdürü Sayin Ali Solak’a, kamu kurum ve kuruluslardan tüm temsilcilerimize tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Önemli bir proje daha hayata geçiyor”

Bartin Valisi Sinan Güner ise gerçeklestirilen projenin sosyal yönüne vurgu yaparak “Bartin Üniversitesi önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Ülkemizin vizyonuna uygun projeler gelistirilerek kalkinmamiza katkilar sunuluyor. Engellilere yönelik Bartin’da sürdürülen çalismalara bu projeyle destek olunacaktir. Engelli bireyler ve ailelerinin hayata tutunmalarindaki en önemli konulardan biri olan egitim konusunda çalismalar yapilacak. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Saglikli Yasama Destek için Biz de Variz”

Açilis konusmalarin ardindan proje hakkinda bilgiler veren Rektör Yardimcisi ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Sevim Çelik, “Engelli Mesleki Egitim Kursuna yönelik 2021 / 3. Dönem projesi olarak kabul gören projeyle engelli bireylere mesleki egitim verilerek saglik alaninda kamu ya da özel sektörde istihdam edilmesi hedefleniyor. Yapilacak çalismalarla ayrica istihdama yönelik engelli bireylerin toplumda kabul edilebilirligi yönünde farkindalik olusturulacak” dedi.

Çelik, engellilere yönelik Türkiye ve Dünyadaki çesitli verileri de aktararak 8 ay sürecek proje çalismalari kapsaminda yapilacak uygulamalari, projenin özel ve sosyal hedeflerinden bahsetti.
Kaynak: İHA