Vatandas Balik Haline Akin Etti

Güney Marmara’nin balik ambari olarak bilinen Bandirma balik halinde yasanan balik bollugu, balikçilarin yüzünü güldürüyor.

Vatandas Balik Haline Akin Etti
Karadeniz ve Marmara’da soguk ve firtinali havalarin etkisini kaybederek yerini günesli havaya birakmasi balik tezgahlarina yansidi. Özellikle hamsi baligi olmak üzere Bandirma balik halinde yasanan balik bollugu balikçilarin yüzünü güldürüyor. Bollugun etiketlere yansidigini belirten balikçi Baris Yildiz, "Havalar birkaç gündür iyi gidiyor. Karadeniz’den hamsi gelmeye basladi.

Su an fiyatlar düstü. Hamsi 35 liraya düstü. Karadeniz’den bol hamsi geliyor. Havalar da güzel, satislarimiz da güzel. Vatandaslarimiz balik aliyor. Havalar böyle giderse balik bol olacak, vatandaslarimiz da bol bol balik alacak" diye konustu.

Son günlerde Bandirma balik halinde mükemmel balik satisi oldugunu ve balikçilarin yüzünü güldürdügünü belirten balikçi Metin Çokgezenler de, "Karadeniz’de hamsinin bol olmasi halkimizdan talep oldu. Baliklar ucuzladi. Hamsi bugün 35 lira. Bir buçuk kilosu 50 lira. Balik halimiz çok kalabalik halkimizin talebinden memnunuz. Karadeniz’de hamsi bol olunca fiyati da düstü. Mükemmel satis yapiyoruz. Hamsi tam yaglandi. Kis aylarinin besin deposu 35 lira "diye konustu.

Balik halinde balik bol, fiyati da düsünce vatandaslar balik haline akin etti.
Kaynak: İHA