Pandemi Sürecinde Özledikleri Dolmuslarinin Maketini Yaptilar

Gümüshane’de dolmus esnafi Kenan Çimen ve Talip Çolak, pandemi sürecinde kullanamadiklari için özledikleri dolmuslarinin maketini yapti. Maket yapimindaki yeteneklerini kesfeden ikili, islerini ilerleterek YouTube üzerinde açtiklari kanalla hem maketlerini sergilemeye hem de siparis almaya basladi.

Pandemi Sürecinde Özledikleri Dolmuslarinin Maketini Yaptilar
Kent merkezinde sehir içi dolmusçuluk yapan Kenan Çimen ve Talip Çolak ikilisi, pandemi nedeniyle çalisamadiklari 1 buçuk yillik süreçte, özledikleri dolmuslarinin maketini yapti. Pandeminin basladigi ilk günden bu yana en çok etkilenen sektörlerden birisi olan ulasim sektöründe çalisan ikili, pandemiyi firsata çevirerek maket yapmaktaki yeteneklerini kesfetti. Hobi olarak basladiklari maket yapimini ilerleterek bir de YouTube kanali açan dolmus soförleri, siparis aldiklarini da dile getirdi. Mukavva, karton, yapistirici ve seffaf cam kullanarak yaptiklari maketleri çok begenilen Kenan Çimen ve Talip Çolak, Türkiye’nin yerli ve milli arabasi TOGG’un da maketini yapacaklarini söyledi.



“Pandemi sürecinde hobi olarak basladik”

Araçlarini kullanamadiklari 1 buçuk yillik süreçte hobi olarak bu ise basladiklarini dile getiren Talip Çolak, “Daha önce pandemide 1 buçuk yil bos kaldigimiz ve canimiz sikildigi için hobi olarak bir seylerle ugrasmak istedik. Bu sekilde maket otobüs gibi degisik güzel seyler yapmak istedik hobilerimizi gelistirmek açisindan. Kenan abi de yapiyordu onunla birlikte devam ettirdik. Çok soranlar oluyor ama su an çalistigimiz ve yogun oldugumuz için fazla cevap veremiyoruz, ilerleyen zamanlarda düsüncelerimiz var. Ilk maket otobüsü yaptik. Dolmusçuluk yaptigimiz için çalisamadigimiz için kendimiz bu maketleri yaparak ugrasmak istedik zaman geçirdik. Mukavva ve karton kullaniyoruz. Onun yaninda yapistirici, seffaf cam gibi malzemelerle yapiyoruz. Insanlara bos zamanlarinda kendi yeteneklerini gelistirmelerini yani insanlarin içinde vardir böyle seyler onlari ortaya çikarmalarinda fayda var bos zamanlarini geçirmek açisindan. Iyi stres aliyor güzel oluyor.” dedi.



“Hedefimiz TOGG’un maketini yapmak”

Pandemi sürecinde yetenegini farketttigini ve kendini gelistirdigini anlatan Kenan Çimen, “Gümüshane’de yasiyorum. Çocuklarimla zaman geçirirken farkina vardim bu yetenegimin. Pandemi döneminde genellikle evde bos zamanimiz oldu. Bunun yani sira otobüsçüydüm. Otobüsün maketini yaptim farkli seyler yaptim çocuklarima. Genellikle geri dönüsüm sayilabilir evde bos mukavva kagitlarindan yapabildigimizi yapiyoruz. Maket çesme yaptik minyatür akliniza ne geliyorsa onu yapiyoruz. Bir arkadasimiz yönlendirdi bir video kanali açabilirsiniz diye biz de açtik Talip Bey ile. Bos zamanlarimizi genelde burada geçiriyoruz. Kanalimizda soru soranlar olabiliyor, bize de yapar misiniz diye. Bos zamanimiz oldukça kimseyi üzmemek sartiyla yapiyoruz. Kiz Kulesi’ni görmüstüm ondan esinlenerek Kiz Kulesi’ni yaptik. Hedefimiz yerli ve milli arabamiz TOGG’un maketini yapmak, insallah yapacagiz. Herkesin farkli bir becerisi vardir yani bir el becerisi de olur farkli seylere olur biz el becerimizi konusturduk diyebilirim.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA