Kis Ayinda Kapisini Kedilere Açti

Karabük’te çelik isçisi Murat Madak, zor geçen kis sartlarinda yiyecek bulmakta zorlanan sokak kedileri için evlerinin bitisigindeki ardiyeyi yuvaya dönüstürdü.

Kis Ayinda Kapisini Kedilere Açti
Kis sartlarindan dolayi kediler için soba bile yakan Madak,” Iyi ki de böyle bir duyguya sahibim. Elimden geldigi kadar kimseden destek almadan sürdürdüm, sürdürmeye devam edecegim. ”dedi.

KARDEMIR’de çelik isçisi olan Murat Madak, soguk kis sartlarinda yiyecek bulmakta zorlanan sokak kedileri için Yesil Mahalle’de bulunan evinin bitisigindeki ardiyeyi yuvaya dönüstürdü. Madak, esinin ve kizinin da destegiyle çalismadigi günlerde yaktigi sobanin basinda isinan yaklasik 20 kediyi besliyor.

‘Iyi ki de böyle bir duyguya sahibim’

3 yil öncesine kedilere karsi bir sevgileri esinin korkmasindan dolayi olmadigini anlatan Murat Madak, “Esimde bu sevgiyi tatti. 3 yil önce yavru kedi bulduk. Bunlara mecbur bakmak zorunda kalinca yasantimiz böyle basladi.

Sokak’ta gözü görmeyen, hastalari, yavrulari bulup getirdik. Burada bir evladimiz oldu bunlar. Ayda 4-5 çuval mama yiyorlar. Disaridaki sahipsiz kedilerde geliyor. Kis ayinda üsümesinler diye soba yakiyorum. 8-10 çuval kömür yakiyorum ve elimden geldigi kadar kimseden destek almadan sürdürdüm, sürdürmeye devam edecegim. Vatandaslarimizi sunu söylüyorum; satin almasinlar, sahiplensinler. Gerçekten bu sevgi, ayri bir sevgi. Pisman degilim, iyi ki de böyle bir duyguya sahibim. En azindan onlarda bir sicak yuva sahibi olsunlar. Karton kutudan bir ev yapabilirler kapilarinin önlerine. Artan yemeklerini ve su koysunlar. Bunlarin agzi var dili yok’’ dedi.

Kaynak: İHA