Koroner Arter Hastaliginda Yeni Nesil Tedavi Girisimi Atlas Cocr Ilaçli Koroner Stent Sistemi

Invamed-RD Global tarafindan yapilan açiklamada üretim kampüsünde gelistirilen Atlas CoCr Ilaçli Koroner Stent Sistemi tasarimi ve yüksek teknolojisi ile koroner arter hastaliginin tedavisinde güvenli ve konforlu bir tedavi girisimi olarak sunuldugu açiklandi.

Koroner Arter Hastaliginda Yeni Nesil Tedavi Girisimi Atlas Cocr Ilaçli Koroner Stent Sistemi
Atlas CoCr Ilaçli Koroner Stent Sistemi hakkinda yapilan açiklamada lokal anestezi altinda, hastaya uyanikken uygulanan islem hakkinda su bilgilere yer verildi:

“Kilavuz tel üzerinden koroner arter lümenindeki stenotik bölgeye özel boyutta tasarlanmis balon üzerinde tasinan kollabe durumdaki Invamed-RD Global Atlas Koroner Stent hedef bölgeye yerlestirilir. Güvenli ve rahat bir sekilde hedef bölgeye ulasim saglandiktan sonra balon kontrollü olarak sisirilerek Atlas Stent damar duvarina gömüldükten sonra balon indirilerek geri çekildiginde Atlas Stent metal iskeleti ile hedef damar duvarina tutunur ve lümen açikliginin olusmasi saglanir. Atlas Stent damar duvarina yerlestirildikten sonra, biyobozunur PLGA polimer katmanlari sayesinde sirolimusun yaklasik sekiz haftalik bir süreç içerisinde kontrollü olarak salinimini saglar ve bu süre zarfi içerisinde var olan plak eritilerek yeni bir plak olusumu da engellenmis olur.”

Sirket tarafindan yapilan açiklamada ayrica, yeni nesil Atlas Stentin ilaç-polimer kombinasyonu mükemmel bir güvenlik profili sagladigi stent içi restenoz oranlarini anlamli biçimde düsürmesi sebebiyle özellikle kompleks ve zorlu özellikler gösteren hasta gruplarinda koroner arter hastaliginin tedavisinde etkileyici klinik sonuçlar verdigi bildirildi.



Koroner arter hastaligi

Koroner arter hastaligi, koroner arter olarak adlandirilan ve kalp kasini besleyen atardamarlarin daralmasi veya tikanmasiyla kan akiminin azalmasi ya da tamamen kesilmesi sonucunda gelisir. Hastaligin altinda yatan asil neden ise damar duvarlarinda kolesterol ve çesitli hücrelerin birikimi sonucu “plak” olarak adlandirilan yapilarin ortaya çikmasiyla olusan ve damar sertligi olarak da bilinen “ateroskleroz”dur. Damar duvarindaki yapilar plak ile kaplanip esnekliklerini yitirdiklerinde, damar içinde kan akisi giderek yavaslar ve kalp kasi ihtiyaci olan yeterli oksijeni alamaz. Kalbe daha az oksijen gitmesi kalp kasi hücrelerinin ölmesiyle sonuçlanan kalp krizine, kalp kasinin fonksiyonunu yitirmesine bagli olarak gelisebilecek embolik hastaliklara ve hatta ölüm ile sonuçlanabilecek ciddi saglik problemlerine sebebiyet verebilir.
Kaynak: İHA