Sahte Jandarma Personeline Operasyon Soku

Bolu’da kendisini jandarma personeli olarak tanitan ve bir kisinin 25 bin lira parasini dolandirmaya çalisirken suçüstü yakalanan süpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sahte Jandarma Personeline Operasyon Soku
Edinilen bilgiye göre, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yasayan A.D. isimli vatandasi telefonla arayan ve kendisini jandarma personeli olarak tanitan M.E., “Isminiz dolandiricilik ve hirsizlik olayina karisti. Hakkinizda tahkikat baslatildi. Bir sivil jandarma eve gelerek arama yapacak. Ne kadar degerli esyaniz varsa gelecek olan sivil jandarma personeline teslim etmeniz gerekiyor” dedi.

Arayanin dolandirici olmasindan süphelenen A.D., durumu ilçe jandarma komutanligina bildirdi. Olayla ilgili çalisma baslatan Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ve Mudurnu Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, A.D.’nin evine gelerek, süpheli 25 bin lira parayi aldigi sirada operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan ve gözaltina alinan alinan M.E., islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandiricilik sebekesinin üyesi çikti

Jandarma ekipleri M.E.’nin bölgede daha önce meydana gelen benzer dolandiricilik olaylari ile baglantili olabilecegini degerlendirerek sorusturmayi derinlestirdi. Yapilan incelemelerde M.E.’nin, Mudurnu ilçesi Tavsansuyu köyünde meydana gelen M.A.’ya ait 120 gram altin ve 18 bin paranin ayni yöntem ile dolandirilmasi olayi süphelisi olan S.S. ile baglantisinin oldugu ve ayni dolandiricilik sebekesinin üyesi olduklarini tespit etti.
Kaynak: İHA