Iran Disisleri Bakanligi Hatipzade Açiklamasi 'ABD Ile Yazili Görüsmeler Yapiyoruz'

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Said Hatipzade, Avusturya’nin baskenti Viyana’da devam eden nükleer anlasmaya geri dönüs müzakereleri çerçevesinde ABD ile yazili görüsmeler yaptiklarini belirtti.

Iran Disisleri Bakanligi Hatipzade Açiklamasi 'ABD Ile Yazili Görüsmeler Yapiyoruz'
Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Said Hatipzade baskent Tahran’da düzenledigi haftalik basin toplantisinda, Avusturya’nin baskenti Viyana’da yilbasi tatili sonrasi yeniden baslayan nükleer anlasmaya geri dönüs müzakerelerine iliskin konustu.

Hatipzade, Viyana’da devam eden müzakereler çerçevesinde ABD ile yazili görüsmeler yaptiklarini belirterek, "ABD ile yanlis anlasilmalari gidermek ve daha net adimlar atabilmek için yazili görüsmeler yapiyoruz. Bu karsilikli görüs alisverisi gayri resmi olarak yapiliyor" dedi.

Nükleer anlasmaya geri dönüs müzakerelerinin son durumuna iliskin bilgi veren Hatipzade, müzakerelerin olumlu yönde ilerledigini belirterek, "Batili ülkeler 2015 yilinda imzalanan nükleer anlasmanin ötesinde bir talepte bulunamazlar. Bugün bati Iran’dan taleplerini azalttigi için ortak bir metine ulasabildik. Viyana müzakereleri yaptirimlarin kaldirilmasi çerçevesinde devam edecek" ifadelerini kullandi.

Iran ile 4+1 (Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve Ingiltere) ülkeleri arasinda 29 Kasim tarihinde Viyana’da baslayan yedinci tur nükleer müzakerelere heyetlerin kendi ülkelerine dönerek istisarelerde bulunmasi için ara verilmis, müzakerelerin sekizinci turu ise 27 Aralik tarihinde yeniden baslamisti.
Kaynak: İHA