Eskisehir Bölge Için 'Ekstrem Sicak Hava Dalgasi' Uyarisi

Meteoroloji, Eskisehir’in de bulundugu bölgede ‘Ekstrem Sicak Hava Dalgasi’ uyarisinda bulunarak, sicakliklarin hissedilir derecede artacagini belirtti.

Eskisehir Bölge Tahmin ve Erken Uyari Merkezi’nden alinan bilgiye göre, yapilan degerlendirmeler sonucunda yarindan (Sali) baslayarak, Bursa, Eskisehir, Kütahya ve Bilecik’in yer aldigi bölge genelinde sicakliklarin zamanla hissedilir derecede artacagi ve hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 11 derece üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor. Il merkezlerinde önümüzdeki hafta boyunca en yüksek hava sicakliklarinin; Eskisehir’de 15, Bursa’da 19, Kütahya’da 13 ve Bilecik’te 17 derece olmasi bekleniyor.

Vatandaslar, artan sicakliklarla birlikte, mevcut kar örtüsünün oldugu yüksek kesimlerde hizli erimeyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olmalari konusunda uyarildi.

Sicaklik siniflandirmasinda 3-5 derece üzeri ‘Sicak Hava Dalgasi’, 5-9 derece üzeri ‘Kuvvetli Sicak Hava Dalgasi, 10 derece üzeri ise ‘Ekstrem Sicak Hava Dalgasi’ olarak yer aliyor.
Kaynak: İHA