Dumanlarin Arasinda Kalan Vatandaslari Itfaiye Ekipleri Kurtardi

Usak’ta 5 katli bir apartmanin zemin katinda çikan yangin panige neden oldu. Öte yandan apartmanda mahsur kalan vatandaslari itfaiye ekipleri kurtardi. Dumanlardan etkilenen 8 vatandastan 7’si olay yerinde ambulanstan hava alirken 1 kisi ise hastaneye kaldirildi.

Dumanlarin Arasinda Kalan Vatandaslari Itfaiye Ekipleri Kurtardi
Usak merkeze bagli Kemalöz Mahallesi Sehit Veli Uludag Sokak’ta 5 katli bir apartmanin zemin katinda Özen Oguz’a ait dairede henüz bilinmeyen bir sebepten dumanlar yükseldi. Dumanlari fark eden daire ve apartman sakinler 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulundu. Ihbar sonrasinda olay yerine itfaiye, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yogun dumandan dolayi evlerinde mahsur kalarak, korku dolu gözlerle pencere ve balkona çikan vatandaslari Usak Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri merdiven yardimiyla kurtardi. Yangin itfaiye ekiplerinin titiz çalismasiyla kontrol altina alinirken dumandan etkilenen 8 vatandastan 7’si olay yerinde bulunan ambulanslardan hava verildi.

1 vatandas ise ekiplerce hastaneye kaldirildi. Yangin sonrasinda resmi polis ekipleri megafonla "Yangin sonlandirildi, lütfen kapilarinizi kapatin ve pencerelerinizi açin" anonsunda bulundu. Yanginla ilgili ekiplerce sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA