Antalya Jandarma Trafik Ekipleri, Son Yillarin En Düsük Kaza Seviyesine Ulasti

Içisleri Bakanligi Karayolu Trafik Güvenligi Strateji Belgesi ve Eylem Plani kapsaminda hareket eden Antalya Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, 2021 yilinda son yillarin en düsük kaza seviyesine ulasti.

Antalya Jandarma Trafik Ekipleri, Son Yillarin En Düsük Kaza Seviyesine Ulasti
Yapilan incelemeler dogrultusunda 220 kilometre devlet, 840 kilometre il yolu ile yaklasik 11 bin kilometre mahalle yolundan sorumlu olan Jandarma Trafik Timleri, 2020 yilinda pandemi döneminde meydana gelen kazalari 2021 yilinda yüzde 5 oraninda azaldigi tespit edildi. Son 10 yilda ortalama 40 ölümlü kazanin meydana geldigi Antalya Il Jandarma Komutanligi sorumluluk sahasinda 2021 yilinda alinan tedbirler ve yapilan trafik projeleri ile kazalari her yil kademeli olarak azaldi.

‘Kaskimla Güvendeyim’ projesi ile motosiklet sürücülerine, reflektör tak görünür ol projesi ile traktör sürücülerine son 1 yilda bin adet kask ve 3 bin adet reflektör dagitan ve egitimler veren Jandarma Trafik Timleri, bir önceki yillara göre ölümlü motosiklet kazalarinin yüzde 50, traktör kazalarini yüzde 60 oraninda azaltti.

Okullarda ögrencilere pandemi döneminde eba-zoom programi üzerinden, okullarin açilmasiyla da yüz yüze trafik egitimleri verildi.

Yaklasik 60 bin ögrenciye temel trafik egitimleri veren Jandarma Trafik Timleri, yerli ve yabanci yol kullanicilarina ulasmaya yönelik özgün projeler de gelistiren ekipler yaklasik 50 bin adet brosür dagitti.

Kaynak: İHA